Шест медаља за екипу Србије на Јуниорској балканској математичкој олимпијади

Београд, 5. јул 2022. године

На 26. Јуниорској балканској математичкој олимпијади, одржаној у Сарајеву, шесточлана екипа Србије освојила је 1 златну и 5 сребрних медаља, а у генералном пласману заузела друго место, чиме је поновила најбољи резултат у историји, остварен 2006. године.

Златну медаљу освојио је Војислав Андрић, ученик првог разреда Математичке гимназије, а сребрне медаље освојили су Нина Шушић, ученица шестог разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Београду, Стефан Шебез, ученик осмог разреда Гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду и ученици осмог разреда Математичке гимназије у Београду – Владимир Лукић, Владан Милићевић и Андреј Пешић.

Вође екипе били су проф. др Ненад Вуловић са Факултета педагошких наука Универзитета у Крагујевцу и Срђан Стефановић са Математичког факултета Универзитета у Београду.

Овогодишњи циклус такмичења из математике, као и припреме за Јуниорску балканску математичку олимпијаду, организовало је Друштво математичара Србије, које скоро деценију подржава компанија НИС у оквиру програма „Енергија знања“.

У циљу популаризације природних наука, као и афирмације младих и талентованих српских математичара, НИС од 2014. године сарађује са Друштвом математичара Србије, кроз подршку у реализацији такмичења из математике, како  на локалном, тако  и на међународном нивоу.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.