VUČIĆ NA OTVARANJU AERODROMA ROSULJE: “Verovali smo u letenje i svoje snove, i u vredan i marljiv rad”

– Ja nisam znao da je ovde u Rosuljama tako pogodno mesto za aerodrom, divna je i ova pista. Osim unutrašnjeg saobraćaja malim avionima, moraćemo da osposobimo ovaj aerodrom kako bi i iz inostranstva moglo da se sleće ovde. To će dodatno doprineti, uz auto-put i prugu, daljem napretku ovog kraja. Leonardo da Vinči je svoju fascinaciju letenjem sažeo u jednoj rečenici: “Jednom kada probaš da letiš hodaćeš zemljom sa očima okrenutim nebu, zato što si gore bio i gore želiš da se vratiš”. Antoan de Sent Egziperi je rekao da voli da leti zato što to oslobađa od tiranije sitnih stvari – rekao je predsednik.

On je dodao da bi mogao dugo da priča o tome, i da je to najveća ljudska fascinacija još od Dedala i Ikara.

— Pa ipak, u moru citata i knjiga, najlepšu metaforu o letenju ostavio nam je Džejms Metju Beru u Petru Panu. On je rekao da onda kada posumnjate da možete da letite zauvek gubite moć da to možete da uradite. Osnovali smo preduzeće Aerodromi Srbije. Neki su govorili da su to megalomanski snovi. Doduše pričali su i da neće postojati novi putevi, pruge, bolnice i fabrike. A ima ih zato što smo bezuslovno verovali u letenje i u svoje snove, u vredan i marljiv rad, koji je ideju srpskog sna pretvorio u viziju – rekao je predsednik.

– Cela Srbija gleda i želi razvijeniji Kruševac. Samo još čekam da izađete sa idejom da izgradite kosmodrom u Kruševcu – rekao je predsednik kroz smeh.

Verujem da će ovo doprineti daljem razvoju sveukupnog turizma, sve do Naupare i Ljubostinje, rekao je predsednik.

– Želim vam srećan rad, vedro i mirno nebo, hvala vam na ovom veličanstvenom dočeku. Živela Srbija – zaključio je on.

Posle obraćanja predsednika usledili su padobranski skokovi, koji su izazvali pažnju okupljenih.

“Pajperom” je pilotirao nastavnik letenja Goran Bošković iz Trstenika, a kada se letelica zaustavila na pisti usledio je vodeni pozdrav – prolazak aviona kroz lukove od mlazova vode iz šmrkova.

Sa pilotom Boškovićem se srdačno rukovao i pozdravio predsednik Aleksandar Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *