ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ АЕРОДРОМА РОСУЉЕ: “Веровали смо у летење и своје снове, и у вредан и марљив рад”

– Ја нисам знао да је овде у Росуљама тако погодно место за аеродром, дивна је и ова писта. Осим унутрашњег саобраћаја малим авионима, мораћемо да оспособимо овај аеродром како би и из иностранства могло да се слеће овде. То ће додатно допринети, уз ауто-пут и пругу, даљем напретку овог краја. Леонардо да Винчи је своју фасцинацију летењем сажео у једној реченици: “Једном када пробаш да летиш ходаћеш земљом са очима окренутим небу, зато што си горе био и горе желиш да се вратиш”. Антоан де Сент Егзипери је рекао да воли да лети зато што то ослобађа од тираније ситних ствари – рекао је председник.

Он је додао да би могао дуго да прича о томе, и да је то највећа људска фасцинација још од Дедала и Икара.

— Па ипак, у мору цитата и књига, најлепшу метафору о летењу оставио нам је Џејмс Метју Беру у Петру Пану. Он је рекао да онда када посумњате да можете да летите заувек губите моћ да то можете да урадите. Основали смо предузеће Аеродроми Србије. Неки су говорили да су то мегаломански снови. Додуше причали су и да неће постојати нови путеви, пруге, болнице и фабрике. А има их зато што смо безусловно веровали у летење и у своје снове, у вредан и марљив рад, који је идеју српског сна претворио у визију – рекао је председник.

– Цела Србија гледа и жели развијенији Крушевац. Само још чекам да изађете са идејом да изградите космодром у Крушевцу – рекао је председник кроз смех.

Верујем да ће ово допринети даљем развоју свеукупног туризма, све до Наупаре и Љубостиње, рекао је председник.

– Желим вам срећан рад, ведро и мирно небо, хвала вам на овом величанственом дочеку. Живела Србија – закључио је он.

После обраћања председника уследили су падобрански скокови, који су изазвали пажњу окупљених.

“Пајпером” је пилотирао наставник летења Горан Бошковић из Трстеника, а када се летелица зауставила на писти уследио је водени поздрав – пролазак авиона кроз лукове од млазова воде из шмркова.

Са пилотом Бошковићем се срдачно руковао и поздравио председник Александар Вучић.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *