РУСИ ОБЈАВИЛИ СНИМАК НАПАДА: “Алигатори” ракетирали конвој украјинске војске (ВИДЕО)

руски хеликоптер
Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Министарство одбране Руске федерације објавило је снимак напада борбених хеликоптера Ка-52 “Алигатор” на конвој украјинске војне технике.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

На снимку се види утовар невођених ракета С-8 калибра 80 мм у лансере хеликоптера, а затим и два Ка-52 како лете на малој висини и испаљују ракете на украјински конвој.

– Ударни хеликоптери Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије уништили су наоружање и војну опрему Оружаних снага Украјине. Пилоти су деловали у паровима, уништивши конвој опреме и противваздушне инсталације Оружаних снага Украјине – саопштило је министарство одбране.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Министарство одбране је подсетило да у току специјалне војне операције војна авијација обавља задатке пратње колона, уништавања оклопних возила, достављање трупа, војног терета, ваздушне подршке јединицама које извршавају задатке у оквиру специјалне операције.

Хеликоптер Ка-52 “Алигатор” настао је на бази јуришног хеликоптера Ка-50 “Црна Ајкула”. За разлику од њега, “Алигатор” има два члана посаде.

“Алигатор” је јуришни хеликоптер са коаксијалном шемом пропелера. То омогућава хеликоптеру да троши мању снагу мотора пошто нема потребе за репним ротором.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *