BILO JE BESMISLENO, NIKO NAM NIJE POMOGAO: Ukrajinski marinac otkrio zašto je došlo do masovne predaje u Mariupolju

ukrajinski marinci, Mariupolj
Foto: Jutjub/
news.com.au/Vikipedija

MARINCI ukrajinske mornarice predali su se u Mariupolju zbog, kako piše RIA Novosti, besmisla pružanja otpora, rekao je navodno ruskim novinarima jedan od zarobljenih vojnika.

PRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

– Bilo je besmisleno dalje pružati otpor. Ponestajale su zalihe, voda, granate, municija, niko nam nije pomogao – piše RIA Novosti.

Štab Teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike saopštio je u četvrtak da se 13. aprila uveče snagama DNR predalo 1.350 ukrajinskih marinaca.

PRATITE “PEČAT” NA TELEGRAMU

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u sredu da se 1.026 vojnika 36. brigade ukrajinske mornarice predalo u Mariupolju. Među onima koji su položili oružje navodno je bilo i 162 oficira i 47 vojnih lica.

Prema trdnjama zvaničnog predstavnika resora, general-majora Igora Konašenkova, “151 ranjeni ukrajinski vojnik 36. brigade dobio je medicinsku pomoć na licu mesta, nakon čega su svi prebačeni u gradsku bolnicu Mariupolj na lečenje”.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj “zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima”. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši “demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine”, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za “krvave zločine nad civilima” u Donbasu.

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI

Jedan komentar

  1. jovanovic tomislav

    Samo napred Rusija!! Dovoljno ste jaki da zastitite vas narod u Donbasu! Vi se borite za CEO svet da se vec jenom raspadne evropa I zlocinacki NATO!! Znam da nikada niste vodili napadacki rat I znam koiiko vojnika vasih je poginulo u borbi protiv nacista nemackih u drugom svetskom ratu. Svi koji su protiv vas su nacisti a nemacka prva medju njima!!! VUK DLAKU MENJA ALI CUD NIKADA!!!

    76
    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *