БИЛО ЈЕ БЕСМИСЛЕНО, НИКО НАМ НИЈЕ ПОМОГАО: Украјински маринац открио зашто је дошло до масовне предаје у Мариупољу

украјински маринци, Мариупољ
Фото: Јутјуб/
news.com.au/Википедија

МАРИНЦИ украјинске морнарице предали су се у Мариупољу због, како пише РИА Новости, бесмисла пружања отпора, рекао је наводно руским новинарима један од заробљених војника.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Било је бесмислено даље пружати отпор. Понестајале су залихе, вода, гранате, муниција, нико нам није помогао – пише РИА Новости.

Штаб Територијалне одбране Доњецке Народне Републике саопштио је у четвртак да се 13. априла увече снагама ДНР предало 1.350 украјинских маринаца.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Министарство одбране Русије саопштило је у среду да се 1.026 војника 36. бригаде украјинске морнарице предало у Мариупољу. Међу онима који су положили оружје наводно је било и 162 официра и 47 војних лица.

Према трдњама званичног представника ресора, генерал-мајора Игора Конашенкова, “151 рањени украјински војник 36. бригаде добио је медицинску помоћ на лицу места, након чега су сви пребачени у градску болницу Мариупољ на лечење”.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ “заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима”. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши “демилитаризација и денацификација Украјине”, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за “крваве злочине над цивилима” у Донбасу.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Један коментар

  1. jovanovic tomislav

    Samo napred Rusija!! Dovoljno ste jaki da zastitite vas narod u Donbasu! Vi se borite za CEO svet da se vec jenom raspadne evropa I zlocinacki NATO!! Znam da nikada niste vodili napadacki rat I znam koiiko vojnika vasih je poginulo u borbi protiv nacista nemackih u drugom svetskom ratu. Svi koji su protiv vas su nacisti a nemacka prva medju njima!!! VUK DLAKU MENJA ALI CUD NIKADA!!!

    76
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *