UMESTO NAPADA POTPUNA BLOKADA AZOVSTALJA: Putin naredio da se otkaže juriš na industrijsku zonu u Mariupolju

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je neprikladnim juriš na industrijsku zonu u Mariupolju i naredio da se otkaže, prenosi RIA Novosti.

– Smatram predloženi napad na industrijsku zonu nesvrsishodnim. Naređujem da se on otkaže – rekao je Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

PRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

Ruski predsednik je rekao da nema potrebe silaziti u katakombe, da je potrebno blokirati industrijsku zonu u Azovstalju kako ne bi proletela muva.

Prema njegovim rečima, uvek, a u ovom slučaju, tim pre, potrebno je razmišljati o očuvanju života i zdravlja vojnika i oficira.

PRATITE “PEČAT” NA TELEGRAMU

– Nema potrebe da silazite u te katakombe, puzite pod zemlju duž industrijskih objekata. Blokirajte tu industrijsku zonu da muva ne proleti. Još jednom predložite svima koji još nisu položili oružje da to urade – rekao je Putin.

Putin je zatražio od Šojgua da još jednom pozove sve koji nisu predali oružje u Mariupolju da to učine, dodajući da im Ruska Federacija garantuje život i medicinsku negu.

– Još jednom predložiti svima koji još nisu položili oružje da to urade. Ruska strana garantuje im živote i dostojanstven tretman u skladu sa relevantnim međunarodnim pravnim aktima. Svima koji su ranjeni biće pružena kvalifikovana medicinska pomoć – rekao je Putin obraćajući se Šojguu.

Predsednik Rusije pohvalio je uspešnu vojnu akciju na oslobađanju Mariupolja, najvećeg grada na obali Azovskog mora, koji je neprijatelj za osam godina pretvorio u moćno utvrđeno područje.

– Borba za oslobađanje Mariupolja je uspeh. Čestitam vam – rekao je Putin na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *