УМЕСТО НАПАДА ПОТПУНА БЛОКАДА АЗОВСТАЉА: Путин наредио да се откаже јуриш на индустријску зону у Мариупољу

Руски председник Владимир Путин назвао је неприкладним јуриш на индустријску зону у Мариупољу и наредио да се откаже, преноси РИА Новости.

– Сматрам предложени напад на индустријску зону несврсисходним. Наређујем да се он откаже – рекао је Путин на састанку са министром одбране Сергејем Шојгуом.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Руски председник је рекао да нема потребе силазити у катакомбе, да је потребно блокирати индустријску зону у Азовстаљу како не би пролетела мува.

Према његовим речима, увек, а у овом случају, тим пре, потребно је размишљати о очувању живота и здравља војника и официра.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

– Нема потребе да силазите у те катакомбе, пузите под земљу дуж индустријских објеката. Блокирајте ту индустријску зону да мува не пролети. Још једном предложите свима који још нису положили оружје да то ураде – рекао је Путин.

Путин је затражио од Шојгуа да још једном позове све који нису предали оружје у Мариупољу да то учине, додајући да им Руска Федерација гарантује живот и медицинску негу.

– Још једном предложити свима који још нису положили оружје да то ураде. Руска страна гарантује им животе и достојанствен третман у складу са релевантним међународним правним актима. Свима који су рањени биће пружена квалификована медицинска помоћ – рекао је Путин обраћајући се Шојгуу.

Председник Русије похвалио је успешну војну акцију на ослобађању Мариупоља, највећег града на обали Азовског мора, који је непријатељ за осам година претворио у моћно утврђено подручје.

– Борба за ослобађање Мариупоља је успех. Честитам вам – рекао је Путин на састанку са руским министром одбране Сергејем Шојгуом.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *