КО ЈЕ РОБЕРТ ГОЛОБ?

До јуче непознат, данас председник словеначке владе: Како је победио Јанеза Јаншу?

У Словенији су управо завршени парламентарни избори на којима се десио ретко виђени феномен. Победио је грађански покрет настао тик уочи изборне кампање, који у јануару ове године није ни постојао. „Човек којег до јуче нико није познавао, нема ни Твитер, ФБ страница његове странке је мртва, био је на само ЈЕДНОМ двобоју на телевизији (а на свим осталим преко Скајпа), има нову партију од јануара 2022. и НЕМА ПРОГРАМ – а освојио је 390.000 гласова! И постао познат тек после свађе са Јаншом,“ сумирао је резултате избора један од коментатора на Твитеру.

ЈАНШИН ФИЈАСКО Укратко, нови словеначки премијер Роберт Голоб освојио је са својим Покретом Слободе (Гибање Свободе) 34,53 одсто гласова бирача, док је до сада најјача Словеначка демократска партија (СДС) Јанеза Јанше добила 23,52 одсто.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Један коментар

  1. Robert Golob je igračka u rukama Njemačke i SAD. Oni su ista priča kao i Janez Janša koji je bio ključna figura u doba rata u Sloveniji 1991. Doturao je oružje za Hrvate i Bošnjake u ratu u Bosni. I rat u Hrvatskoj je njegovo djelo. Janez Janša je Albanac sa Kosova usvojeni. On nije Slovenac uopšte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.