ЦЕНТРАЛНА СВЕЧАНОСТ: Обележавање Дана полиције и три деценије постојања МУП-а Републике Српске

ПОЛИЦИЈА Републике Српске обележава Дан полиције и 30 година од оснивања МУП-а. У Центру за обуку Министарства унутрашњих послова у Залужанима одржана је централна свечаност.

Свечаности су присуствовали највиши званичници Републике Српске, МУП-а, али и бројни гости.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је  да Министарство унутрашњих послова Српске може бити поносно на своја достигнућа и на бројне међународне акције у којима су учествовали и показали се као важна карика.

– Република Српска има полицију која је савремена безбједносна агенција, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Полиција представља један од кључних стубова Републике Српске, опстајући као јединствен симбол суверенитета и политичке аутономије Републике Српске, поручио је премијер Радован Вишковић.

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

МУП Републике Српске је огромна снага која може да се носи са свим задацима и свим изазовима – рекао је ресорни министар Драган Лукач .

На овој свечаности је представљено ново оклопно возило Вихор које је развијено у сарадњи са Техничко-ремонтним заводом у Братунцу.

Поводом јубилеја, званичници су обишли и радове на новој Полицијској академији у Залужанима. – На академији ће се школовати око 500 кадета, што је највећи број до сада – најавио је ресорни министар Драган Лукач.

Obilježavanje Dana policije i 30 godina MUP-a Srpske - Foto: RTRS

Претходно је служен парастос за 782 погинула припадника МУП-а у одбрамбено-отаџбинском рату. На Централни споменик код седишта МУП-а венце су положили министар унутрашњих послова Републике Српска Драган Лукач, директор Полиције Синиша Кострешевић,председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Радован Вишковић, потпредседник Владе и министар одбране Србије Небојша Стефановић, делегација МУП-а Србије, као и изасланик српског члана Предсједништва БиХ.

Дан полиције Републике Српске – 4. април, обележен је широм Српске.

Вечерас ће бити потписан споразум о сарадњи МУП-а Србије и Републике Српске и Криминалистичко–полицијског универзитета о школовању припадника МУП-а Српске.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ  

Такође вечерас у 20 часова биће одржана свечана академија у Културном центру Бански двор у Бањалуци, коју ће преносити Радио-телевизије Републике Српске.

За одбрану Републике Српске живот су дала 782 припадника полиције, а Дан полиције је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.

(РТРС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *