АЗИЈСКИ ХЕНДИКЕП

Окончање избора у главном граду застало је када је на семафору било 50 : 50. Уз пљусак приговора опозиције и њихово одбијање у ГИК-у, дошло је до разговора лидера власти и опозиције о могућим новим изборима

Фудбалским жаргоном, београдски избори су завршени нерешеним резултатом (50 : 50), што су потврдили и лидери супротстављених страна. Сада је на сцени „битка“ како доћи до скора у којем мора бити победника. Истим жаргоном тешко је оценити хоће ли до њега доћи само доигравањем у продужецима, прекомпоновањем учесника (што би личило на аутогол) или договором о понављању „утакмице“. Ако бисмо се кладили на било коју од тих могућности, самим тим и на коначан резултат, било би оно што се у фудбалу зове „азијски хендикеп“. Суштина овог кладионичарског маркета је да су тимови хендикепирани у односу на њихову доминантну форму, а сама вредност хендикепа исказана у головима предности.

Да се нешто „кува“, могло се наслутити још током изборне вечери. Саопштавајући прве изборне резултате у седишту СНС, Александар Вучић није навео податке за Београд, иако је прогласио победу у првом кругу председничких избора, као и то да ће његова странка са Савезом војвођанских Мађара сигурно имати већину од 126 мандата од 250 колико има парламент (што је знаковита порука и Социјалистичкој партији Србије, чији лидер Ивица Дачић очекује премијерско место).

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.