ЗАВЕРА ДАВОС – ИСТИНЕ И ЛАЖИ

Четврта индустријска револуција, Кл аус Шваб и Велики ресет

Србији је у току фантомско успостављање глобалне тираније коју је режирао и коју спроводи Светски економски форум (СЕФ), под називом Четврта индустријска револуција. Ради се о деценијама уназад припреманом плану, чији је стари назив Агенда УН 2030. Вилијам Енгдал, један од најбољих познавалаца и истраживача новог глобалног поретка, процесе који се намећу преко СЕФ-а и Клауса Шваба назива „Завера Давос“.

Шта је „Завера Давос“?

СЕФ, ЊЕГОВ ТВОРАЦ И СРБИЈА У УЛОЗИ „ЛИДЕРА И ПОБЕДНИКА“ „Завера Давос“ је глобалистичка агенда за успостављање технократског тоталитаризма који ће резултирати елиминацијом преко 80 процената људи с планете и трансформацијом преосталог дела популације у форме које више неће бити људске.

Светски економски форум основао је немачки економиста и инжењер Клаус Шваб, пре 50 година у Давосу.

Шваб је 2020. објавио књигу Велики ресет, у којој позива светске лидере да искористе „прилику“ пандемије ковида 19 да суштински реорганизују глобалну економију у дистопијску верзију технократске Агенде УН 2030 одозго надоле. Штавише, Шваб је припремио „ручно биране“ кадрове за спровођење ове агенде током три деценије, са „школом кадрова“ за „будуће глобалне лидере“. У ствари, то је „Завера Давос“, јер се агенти СЕФ-а инфилтрирају у врховне политичке кругове како би обезбедили успостављање злокобне агенде ресета формулисане у Давосу. Финансијска елита и најмоћније финансијске институције које контролишу све, као што су BlackRock, Vanguard, State Street и Fidelitiу, те неки опскурни мулти-мултимилијардери, савршено се уклапају у агенду СЕФ-а.

[restrict]

Завера је тако свеобухватна и комплексна да ћемо представити само њене основне елементе, с напоменом да би сви у Србији требало да буду заинтересовани за ову анализу, јер је управо наша земља одабрана за пилот-пројекат успостављања дистопијског света по мери елита које репрезентује Клаус Шваб.

Наиме, у седишту Светског економског форума у Женеви, 7. фебруара 2022, потписан је Споразум о успостављању Центра СЕФ-а за Четврту индустријску револуцију у Србији, трећег центра у Европи (преостала два су у Русији и Норвешкој, и ваља запазити да ниједна од ових земаља није чланица ЕУ), 16. у свету и „првог у региону Западног Балкана“, при чему треба разумети да су појмови „регион“ и „Западни Балкан“ орвелијански конструкти, као и да су и Срби и Руси главна мета мрежног, мрежноцентричног, хибридног, медијског и биолошког рата.

Споразум су потписали директор владине Канцеларије за ИТ и електронску управу Михаило Јовановић и Џереми Јургенс, извршни директор задужен за центре СЕФ-а за Четврту индустријску револуцију, у присуству премијерке Србије Ане Брнабић и оснивача и извршног директора СЕФ-а Клауса Шваба и председника СЕФ-а Боргеа Брендеа.

У медијима у Србији, који су преко 80% у власништву и(или) под контролом глобалних центара моћи и њима припадајућих обавештајних служби, информације о овом веома значајном догађају – потписивању Споразума – своде се на истицање да „наша земља“ има шансу да искористи Четврту индустријску револуцију и буде чак један од њених лидера и победника (сиц!)

Вилијам Енгдал, детаљно истражујући деловање полазника Швабове кадровске школе, открива запањујућу заверу – „да су кључни играчи повезани са Швабом укључени у све што је у вези с ковидом 19“ ФОТО: МИЛАН ТИМОТИЋ

Центар ће радити у оквиру владине Канцеларије за ИТ и електронску управу, а сарађиваће с научним институтима, државним установама и приватним сектором.

Веома је занимљива и констатација да ће „екосистем формиран око Центра користити инфраструктуру Националне платформе за развој вештачке интелигенције, Центра за секвенцирање генома и будућег биоекономског центра – BIO4 кампус“, а да се при томе нигде не објашњава шта је „екосистем формиран око Центра“, нити шта ће бити предмет деловања у тим лабораторијама.

Дизајн за представљање Четврте индустријске револуције поверен је компанији занимљивог имена Shockoe, што неодољиво подсећа на назив тактике Shock&Аwe, који се исто изговара а различито пише. Shock&Аwe, у преводу: шок и страхопоштовање (технички израз за успостављање брзе доминације), јесте тактика заснована на употреби надмоћне силе (моћи) и спектакуларних приказа силе да би се паралисала непријатељска перцепција бојног поља и уништила воља за борбом.

Циљ планова и деловања „Завере Давос“ је преузимање целокупне енергије на планети, укључујући и људску, што је кључно у процесу елиминације људске врсте. Људи су, с овог становишта енергетског преузимања, из ропског положаја прешли у стадијум кметова, потом радне снаге, па ресурса, а сада им је намењено да буду платформа за био и техно инжењеринг. Према Клаусу Швабу, циљ Четврте индустријске револуције је да промени човека спајањем човека и машине. Укратко, „трансхуманизам“ је оно где глобална кабала намерава да нас одведе, хтели ми то или не.

КЛАУС ШВАБ И СЕФ СЕФ је 1971. основао Клаус Шваб, немачки инжењер и економиста, и од тада је на челу овог моћног клуба богаташа. Отац Клауса Шваба, како је недавно доказао др Џозеф Фарел на порталу „Dark Journalst“, радио је за једну од водећих фирми у нацистичкој Немачкој – „Дегуса“ (Degussa), чија је бивша подружница „Дегеш“ (Degesch) била произвођач и снабдевач нервног гаса „циклон Б“, који су нацисти користили за убијање у концентрационим логорима током Другог светског рата. „Дегуса“ је била укључена у нуклеарни програм нацистичке Немачке и сада је такође ангажована у том домену. Веома је ангажована и у другим деловима света и, рецимо, имала је водећу улогу у претварању Јужне Африке у полигон за програме ове врсте. Клаус Шваб се претходно налазио на челу многобројних одбора компанија попут The Swatch Group, The Daily Mail Group и Vontobel Holding. Бивши је члан управног одбора Билдерберг групе.

Светски економски форум основан је као Европски менаџерски форум, са седиштем у Келњи, шумовитом предграђу Женеве, у Швајцарској, као невладина организација. Клаус Шваб, архитекта СЕФ-а, ушао је изненада у епицентар светских дешавања и разлога за паљење свих аларма, након што је обзнанио дневни ред Великог ресета на 50. годишњем састанку СЕФ-а у јуну 2020, када је изнео иницијативу у форми позива да глобалне заинтересоване стране координирају истовремено „управљање“ ефектима ковида 19 на глобалну економију, коју су сабласно назвали „панденомијом“. То ће, рекао је Шваб, бити нова нормалност, нова реалност којој ће човечанство морати да се прилагоди у догледној будућности.

КОРЕНИ СВЕТСКОГ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА Од готово самог оснивања СЕФ се придружио Римском клубу, трусту мозгова са елитним чланством, основаним 1968, како би се бавио проблемима човечанства. Римски клуб је у свом изузетно утицајном програму „Границе раста“, објављеном 1972, закључио да се нови глобални поредак може успоставити само под „зеленом маском“ и да се за непријатеља мора прогласити цело човечанство. Године 1991. суоснивач Римског клуба сер Александар Кинг изјавио је у „Првој глобалној револуцији“ (процена првих 30 година Римског клуба): „У потрази за заједничким непријатељем против којег можемо да се ујединимо, дошли смо до идеје да би загађење, претња глобалним загревањем, несташица воде, глад и слично, одговарали овоме… све ове опасности треба представити као да су узроковане људским захватом у природне процесе и да се једино промењеним ставовима и понашањем могу превазићи. Прави непријатељ је онда само човечанство.“

Овакав закључак директно води до контроле становништва и еугенике, односно глобалног геноцида.

Неопходно је (за разумевање еугеничке матрице инаугурисане од Клауса Шваба и СЕФ-а) знати да је крајем 1960-их Шваб похађао Харвард, где му је предавао и сер Хенри Кисинџер, кога је описао као једну од највећих личности које су утицале на њега.

Један од најдалекосежнијх докумената који је Кисинџер саставио је злогласни извештај НССМ-200: „Импликације раста светског становништва на безбедност САД и интересе у иностранству“, познат као „Кисинџеров извештај“, објављен 1974. Овај извештај, са којег је скинута ознака поверљивости 1989, био је кључан у трансформацији америчке спољне политике од проразвојне/проиндустријске до тоталитарних метода којима ће се „земљама у развоју“ наметнути „контрола становништва“. 

Кисинџер наводи: „… да би се будући бројеви (популације) држали у разумним границама, хитно је да се започну мере за смањење фертилитета које морају да постану делотворне током 1970-их и 1980-их (…) Додељивање оскудне финансијске помоћи овим земљама треба да узме у обзир кораке које земља предузима у контроли становништва…“

Као непоколебљиви малтузијанац, Кисинџер је своју директиву директно наслонио на „Есеј о принципу становништва“ Томаса Малтуса (1799) у коме пише: „У нашим градовима требало би да сузимо улице, да угурамо више људи у куће и да све урадимо како бисмо обезбедили повратак куге.“

Кисинџеров најбољи ученик Шваб изазвао је велико узнемирење видео-снимком Светског економског форума из 2016. који приказује њихових осам „предвиђања“ о томе како ће се свет променити до 2030. под слоганом „Нећеш ништа поседовати и бићеш срећан“.

Велики ресет, како је објаснио Шваб у својој коауторској књизи истог наслова из јуна 2020, јесте програм за реорганизацију глобалне економије од врха надоле, користећи поремећаје и тоталитарну праксу усавршену током п(л)андемије ковида за наметање, између осталог:

. „зелене агенде“ без угљеника;

. елиминацију протеина меса и традиционалне пољопривреде и њених производа за људску популацију, исхрана протеинима који воде порекло од инсеката, увођење ГМО, нано хране, хране од матичних ћелија произведене у лабораторијама, док „елита“ поседује највеће површине обрадивог земљишта и располаже гигантским банкама семена у којима су презервирали све биљне врсте на планети;

. елиминацију фосилних горива;

. сузбијање ваздушног саобраћаја за смртнике, док ће они располагати флотилама приватних авиона, бродова, аутомобила, сателита и свемирских бродова;

. елиминисање готовог новца за дигиталне валуте централне банке, мање конзумеризма кроз екстремну штедњу, рад с ниским платама, огромна незапосленост, што све изазива несигурност, анксиозност и страх за опстанак, чиме се становништво припрема за још успешније дејство тоталне манипулације, и пристанак на дигитални Гулаг – и биолошку и технолошку трансформацију врсте;

. замена плодова рада универзалним основним дохотком, увођење „социјалних карата“, апсолутна зависност од система;

. успостављање тоталитарног медицинског система обавезних вакцинација.

И коначно, постоји снажна воља да се смањи светска популација; Бил Гејтс је један од кључних покретача и то је отворено рекао у разним приликама. Вероватно најфлагрантније признање је његов говор на ТЕД-у из 2010. године, „Иновирање до нуле“, у Калифорнији, где он ноншалантно изјављује „ако радимо стварно добар посао с вакцинама, можда ћемо моћи да смањимо светску популацију за 10-15 процената“. Ова еугеничка агенда се савршено уклапа у дневни ред СЕФ-а.

ПРАВНИ СТАТУС СЕФ-а Правни статус СЕФ-а је фондација, обична НВО. СЕФ нема, дакле, апсолутно никакав правни међународни статус или улогу – какву, нпр., имају Уједињене нације – која би му омогућила да издаје уредбе и правила свету о смерницама његовог развоја, а камоли да спроводи контролу над светском популацијом и одлучује о судбини око 7,8 милијарди људи (процена УН из 2020).

Ова нелегитимна и изузетно опасна акумулација моћи релевантна је и за Г7 и Г20 – које су само клубови самопроглашених најбогатијих и најмоћнијих нација на свету. СЕФ, који ради руку подруку с великим „Г“, преузео је улогу креатора економске и политичке будућности света.

Једна од најневероватнијих карактеристика хистерије страха од пандемије ковида је степен до којег су политичари широм света на истоветан начин, заједно са глобалним медијима и кључним, прецизно одабраним припадницима медицинског естаблишмента, прихватили реализацију невиђеног плана економског и људског уништења у име борбе против вируса. Испоставило се да већина свих кључних играча има нешто заједничко. Сви су дипломци или „алумни“ школе кадрова Клауса Шваба у Давосу, програма покренутог 1992. године, првобитно названог „Глобални лидери сутрашњице“.

Овај програм је 2004. претворен у Форум за младе глобалне лидере – петогодишњи програм индоктринације у принципе и циљеве СЕФ-а. Циљ је био и остао исти – истренирати и индоктринирати одговарајуће будуће лидере за глобално друштво у настајању.

Већ прве, 1992. године, изабрани су веома утицајни кандидати. Међу 200 одабраних били су Ангела Меркел, Тони Блер, Никола Саркози, Бил Гејтс, Боно, Ричард Брансон („Вирџин“), Јорма Олила („Шел“), Жозе Мануел Барозо (председник Европске комисије 2004–2014), Марк Закерберг, оснивач „Фејсбука“…

Јавно-приватно партнерство један је од камена темељаца филозофије Светског економског форума, што подразумева спајање државних и великих компанија (корпоративизам, односно фашизам) с прокламованим циљем да се глобални проблеми решавају на „ефикаснији“ начин. Коначна последица је стварање у великој мери тиранског друштвеног уговора у коме је појединац подређен овим моћним интересима. Отети су и племенити циљеви стварања бољег света. Ово је посебно евидентно у контексту партнерства СЕФ-а и УН и имплементације глобалних циљева (Агенда 2030) кроз примену технологија Четврте индустријске револуције.

То значи да су демократски принципи и подела власти 20. века поткопани и замењени новом глобалном класом која обликује нашу заједничку будућност на основу сопствених интереса. Ово је довело до дефакто приватизације и националних влада и међународних организација, где се лобисти више не држе у зони лобирања већ су се преселили у седиште моћи, обликујући политике које директно утичу на наше животе. Шта то значи, постало је очигледно од када је проглашена пандемија у марту 2020. Поред тога, водеће мултинационалне корпорације за управљање инвестицијама, као што је BlackRock, предвођене Ларијем Финком из Светског економског форума, стално су увећавале своју моћ и из зоне фантомског управљања отворено ступиле у политичку арену.

Од када је изабрана прва група кадрова у Давосу, више од 1.400 „будућих глобалних лидера“ је обучено у веома тајном процесу који се ретко помиње у биографији давоских дипломаца. Са стрпљењем паука који плете огромну мрежу, Клаус Шваб и његови богати подржаваоци на СЕФ-у створили су најутицајнију мрежу политичких актера у модерној историји. Они су предњи прозор Дубоке Мрачне Државе.

На сајту СЕФ-а је истакнуто да је Ана Брнабић члан заједнице Светског економског форума Нови лидери за Европу.

У видео-снимку из 2017. са Дејвидом Гергеном на Харварду, Шваб се хвалио да је поносан што „продиремо у кабинете“ с давоским младим глобалним лидерима: „Морам да кажем да онда помињем имена попут госпође Меркел… и тако даље, сви су били млади глобални лидери Светског економског форума. Али оно на шта смо сада заиста поносни, с младом генерацијом као што је премијер Трудо, председник Аргентине и тако даље, јесте да продиремо у кабинете… То је истина у Аргентини и истина је сада у Француској…“

ТРИЈУМФ ЗВЕРИ – АКО МИ ТО ДОЗВОЛИМО Клаус Шваб се залаже за свеопшту дигитализацију – укључујући и људски мозак – што претвара људе у трансљуде. Али пре свега „Звер“ намерава да спроведе потпуну дигитализацију новца, која владама даје пуну контролу над нашим – народним – новцем. Владе или планирана Глобална влада могу запленити наш банковни рачун, кад год нађу разлог за кажњавање политички некоректног грађанина.

Управо улазимо у фазу 6 Великог ресета – пуна дигитализација: Агенда ИД2020, потпуно интегрисана у КР кодификацију свега, дигитални новац – ка потпуној и апсолутној контроли – и трансхуманизму.

То је оно што Клаус Шваб назива „Управљање 4.0“, у складу с оним што назива Четвртом индустријском револуцијом. Потпуна дигитализација омогућава потпуну контролу свега. Упркос тзв. попуштању ограничења наметнутих током пландемије ковида 19, треба имати на уму законе ЕУ који би захтевали потпуну вакцинацију (Резолуција ЕУ 2361) – и свеобухватни дигитални ИД, без којег грађани, уколико се уведе, неће моћи да функционишу.

Ови дигитални идентификациони документи (Агенда ИД2020) представљају још један Гејтсов изум, који ће највероватније доћи у облику кју-ар кодова за вршење електронских/дигиталних плаћања и који имају практично неограничен капацитет складиштења информација, о нашем здрављу, банковним рачунима и другој имовини, потрошњи, навикама, путовањима – и буквално бележе сваки наш корак.

Претече коначног ударца могу бити рат у Украјини, енергетска криза и вештачки индукована несташица хране, инфлација, растуће каматне стопе, даљи раст спољног задуживања, више „новог“ новца стављеног у оптицај без икакве економске подршке – што све треба „уравнотежити“ и „решити“ (изненадним) брисањем дуга и увођењем дигиталног новца, преко којег владе и банке имају пуну контролу у име светске финансијске елите.

А ОДГОВОР? Да бисмо повратили аутономију и сувереност живота, неопходно је национално и свако друго освешћење, и узимање ствари у своје руке, односно – умове. То значи – без одлагања приступити повратку националне државе, радикалној деглобализацији, дедигитализацији, обнови уништене културе и успостављању медијског система и образовања у коме неће бити места за стране корпорације и обавештајне операције којима се спроводи претварање народа у стадо и слуђену гомилу која је у стању да поверује да смо увођењем центра за Четврту индустријску револуцију – „лидери у региону“ и да је намагнетисана прашина која је прекрила Србију – сахарски песак. Да ли ћемо, после сазнања о деловању лабораторија за биолошки рат које су опколиле Русију, заиста поверовати да ће лабораторије за био и техно инжењеринг у Србији радити за добробит Срба?      

 

Млади лидери Клауса Шваба – главни протагонисти у п(л)андемији ковида 19

У хвалоспевима свом тројанском коњу Шваб не помиње да је његова мрежа „глобалних лидера“ била у средишту унапређења драконске агенде ковида од непотребних затварања до принудних вакцинација и обавезних маски. Пандемија је била неопходна прва фаза Великог ресета. Без тога он не би могао да говори о фундаменталним глобалним променама за које ће бити искоришћени и сви потенцијали војног сукоба у Украјини. Вилијам Енгдал, детаљно истражујући деловање полазника Швабове кадровске школе, открива запањујућу заверу – „да су кључни играчи повезани са Швабом укључени у све што је у вези с ковидом 19“. Билл Гејтс (СЕФ 1993) и његова фондација су у срцу увођења мРНК „вакцина“ заједно с Тонијем Фаучијем из америчког НИАИД-а. Шваб је одабрао Гејтса пре него што је 1993. основао Фондацију Бил и Мелинда Гејтс, за прву групу кадрова СЕФ-а, заједно с Ангелом Меркел, Тонијем Блером, Гордоном Брауном и другима. Да ли је Шваб утицао на стварање Фондације? Новац Фондације Гејтс, стотине милиона, заправо је купио и обезбедио контролу над корумпираном Светском здравственом организацијом УН. Гејтсова фондација је 2000. заједно са Швабовим СЕФ-ом створила невладину организацију ГАВИ – Глобална алијанса за имунизацију вакцинама – која се придружила СЗО 2006. године. Још један озлоглашени „алумни“ Гејтсове класе глобалних лидера СЕФ-а Жозе Мануел Барозо (СЕФ 1993) – председник ЕК 2004–2014, бивши шеф Goldman Sachs International-а, члан УО Билдерберга – именован је за генералног директора ГАВИ у јануару 2021, пошто су уведене мРНК „вакцине“. Барозо сада надгледа глобалну потрошњу мРНК вакцина за Гејтса и СЗО. Алберт Бурла, главни извршни директор компаније „Фајзер“, сарадник је СЕФ-а. Потпредседник компаније „Фајзер“ Васуда Ватс (СЕФ 2021) регрутован је за „глобалног лидера“ СЕФ-а. Други кључни произвођач мРНК цепива је „Модерна“, чији је извршни директор Стефан Бансел (СЕФ 2009), још један „алумни“ Давоса. Већ следеће, 2010. године Бансел је изабран за генералног директора нове компаније „Модерна“ у Масачусетсу. Године 2016, без одобреног успешног мРНК производа, Банселова „Модерна“ је потписала оквирни споразум о глобалном здравственом пројекту са Гејтсовом фондацијом за унапређење развојних пројеката заснованих на мРНК технологији за различите заразне болести. Исте године Бансел је потписао оквирни споразум о глобалном здравственом пројекту с Тонијем Фаучијем и НИАИД-ом. У говору у јануару 2018. на JP Morgan Healthcare Conference, више од годину дана пре него што је свет чуо за ковид-19 из Вухана у Кини, Гејтс је изјавио: „Ми подржавамо компаније као што су CureVac и Модерна у приступима мРНК за развој вакцина и лекова…“ Предзнање?

Клаус Шваб и лабораторије за биолошки рат у Украјини

P(л)андемијом је започео глобални биолошки рат. Рат који Русија води на простору Украјине јесте рат за одбрану од биотехнолошког оружја које има за циљ да уништи руску популацију генетским оружјем. Русија је доказала да је запосленима у тајним биолабораторијама, које воде САД у Украјини, наређено да одмах униште све доказе о свом истраживању како не би доспела у руке Руса. Током конференције за новинаре у понедељак, 7. марта, начелник снага руске војске за радијацијску, хемијску и биолошку одбрану Игор Кирилов поменуо је приватну америчку компанију Black and Veatch као партнера Пентагона на реализацији тајних пројекта у украјинским биолабораторијама. Биолабораторије, које су радиле у оквиру програма Пентагонове Агенције за смањење одбрамбених претњи (Defence Threat Reduction Agency DTRA) од 2008. до 2017, изградила је и њима управљала компанија Блек&Веч, за шта је добила 215,6 милиона долара. Пројекат Министарства одбране САД који је реализовао Блек&Веч обухватао је изградњу лабораторија у Украјини, Азербејџану, Камеруну, Тајланду, Етиопији, Вијетнаму и Јерменији. Године 2014. фирма Метабиота, специјализована за откривање, праћење и анализу потенцијалних избијања болести, потписала је савезни уговор од 18,4 милиона долара као подизвођач за Блек&Веч у Грузији и Украјини. Оснивач Метабиоте, „ловац на вирусе“ Нејтан Вулф, такође један од младих глобалних лидера оснивача СЕФ-а Клауса Шваба, у управном је одбору Алијансе за екоздравство (EcoHealth Alliance) Питера Дашака и члан Савета за истраживање науке у области одбране DARPA. Волфови пројекти су добили средства од Националног здравственог института, Фондације Бил & Мелинда Гејтс и Националног географског друштва, поред претходног финансирања од стране Гугла и Министарства одбране САД. Волф је 2012. написао књигу Вирусна олуја: Зора новог пандемијског доба, у којој је захвалио пријатељима, укључујући преминулог педофила Џефрија Епстајна и биотехнолошког инвеститора Бориса Николића, који је у Епстајновом тестаменту по његовој смрти именован као „заменик извршитеља“. Шта ће се у контексту ових сазнања догађати у области биотехнолошког инжењеринга у Србији, земљи у којој је „песак из Сахаре“ добио статус метеоролошког извештаја и у којој пада снег способан да ломи дрвеће и чупа га из корена, под објашњењима која не би могао да прихвати ни кокошји мозак? Зора Четврте индустријске револуције: прва је користила енергију паре, друга производну траку, трећа компјутере, интернет и нуклеарну енергију, док ће четврта бити заснована на техно и био инжењерингу како би се човек редуковао на платформу за спајање с машинама, и „живот“ у „проширеној реалности“ и све постало дигитално (погледати унутрашњи круг на шеми испод: 1. дигитализација/интеграција ланаца вредности; 2. дигитализација производа и сервисних понуда; 3. дигитализација бизнис модела и потрошачког приступа).

[/restrict]

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *