RUSI POHVALILI SVOJE HEROJE: Sergej uništio položaje nacionalista, Gasparijan branio most tri dana!

ruski vojnici
Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Ilustracija

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije oglasilo se saopštenjem u kom ističu da ruska vojska “pokazuje veliko herojstvo i hrabrost u borbi protiv ukrajinskih nacionalista”.

PRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

Oni su posebno istakli primere dvojice vojnika, koji su se istakli u borbama u Ukrajini.

– Narednik Sergej Gubarev je, tokom prelaska reke u Černigovskog oblasti, prvi stupio u borbu sa ukrajinskim nacionalistima. Preciznom vatrom iz sistema TOS-1A potisnute su artiljerijske i minobacačke posade Oružanih snaga Ukrajine – navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Gubarev je, prema tvrdnjama Ministarstva odbrane RF, uništio 14 oklopnih vozila i likvidirao 40 ukrajinskih vojnika. što je omogućilo ruskim vojnicima da bez gubitaka pređu reku.

PRATITE “PEČAT” NA TELEGRAMU

– Još jedno herojsko delo učinio je komandant brigade obalske odbrane Andranik Gasparijan. Potpukovnik je uspeo da zauzme most u Hersonskoj oblasti, a potom i da drži poziciju tri dana pod artiljerijskom paljbom. Ukupno je odbijeno devet napada, a uništena su 23 oklopna vozila nacionalista – piše u saopštenju.

Podsećamo, u poslednjem obraćanju general-major Igor Konašenkov saopštio je da je Rusija došla u posed ukrajinskih planova za napad na Donbas.

– Dokumenti Nacionalne garde Ukrajine koji potvrđuju pripremu Kijeva za ofanzivu na Donbas u martu pali su u ruke ruske vojske – saopštio je danas novinarima general Konašenkov.

On tvrdi da ovi dokumenti “potvrđuju tajne pripreme kijevskog režima za ofanzivu na Donbas u martu ove godine”.

– Dobro pamtimo izjave rukovodstva kijevskog režima o navodnom odsustvu bilo kakvih planova za zauzimanje Luganske i Donjecke Narodne Republike i njihovoj želji da reše sva pitanja navodno političkim i diplomatskim sredstvima – kazao je Konašenkov, koji tvrdi da zaplenjena dokumenta ukrajinske Nacionalne garde jasno ukazuju da su te izjave lažne.

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *