РУСИ ПОХВАЛИЛИ СВОЈЕ ХЕРОЈЕ: Сергеј уништио положаје националиста, Гаспаријан бранио мост три дана!

руски војници
Фото: Министарство одбране Руске Федерације/Илустрација

МИНИСТАРСТВО одбране Руске Федерације огласило се саопштењем у ком истичу да руска војска “показује велико херојство и храброст у борби против украјинских националиста”.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Они су посебно истакли примере двојице војника, који су се истакли у борбама у Украјини.

– Наредник Сергеј Губарев је, током преласка реке у Черниговског области, први ступио у борбу са украјинским националистима. Прецизном ватром из система ТОС-1А потиснуте су артиљеријске и минобацачке посаде Оружаних снага Украјине – наводи се у саопштењу руског министарства.

Губарев је, према тврдњама Министарства одбране РФ, уништио 14 оклопних возила и ликвидирао 40 украјинских војника. што је омогућило руским војницима да без губитака пређу реку.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

– Још једно херојско дело учинио је командант бригаде обалске одбране Андраник Гаспаријан. Потпуковник је успео да заузме мост у Херсонској области, а потом и да држи позицију три дана под артиљеријском паљбом. Укупно је одбијено девет напада, а уништена су 23 оклопна возила националиста – пише у саопштењу.

Подсећамо, у последњем обраћању генерал-мајор Игор Конашенков саопштио је да је Русија дошла у посед украјинских планова за напад на Донбас.

– Документи Националне гарде Украјине који потврђују припрему Кијева за офанзиву на Донбас у марту пали су у руке руске војске – саопштио је данас новинарима генерал Конашенков.

Он тврди да ови документи “потврђују тајне припреме кијевског режима за офанзиву на Донбас у марту ове године”.

– Добро памтимо изјаве руководства кијевског режима о наводном одсуству било каквих планова за заузимање Луганске и Доњецке Народне Републике и њиховој жељи да реше сва питања наводно политичким и дипломатским средствима – казао је Конашенков, који тврди да заплењена документа украјинске Националне гарде јасно указују да су те изјаве лажне.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *