ŠTA JE PRVI ZADATAK DONJECKE REPUBLIKE? Pušilin saopštio novinarima glavni cilj DNR

Denis Pušilin
Foto: Jutjub/AFP News Agency

Prvi zadatak vlasti Donjecke Narodne Republike je okončanje rata, a zatim podizanje nacionalne ekonomije, izjavio je lider DNR Denis Pušilin.

ZAPRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

– Prvi zadatak je, naravno, da se završi sa ovim ratom, sa ovim nitkovima, a zatim da se podigne nacionalna ekonomija. Da se ​​podigne, obnovi i razvije – rekao je Pušilin novinarima.

Podsećamo, situacija na kontakt liniji u Donbasu eskalirala je ujutru 17. februara. U samoproglašenoj Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici saopštili su o najintenzivnijem granatiranju iz Ukrajine poslednjih meseci.

Pročitajte i:

PLAĆENICI I FAŠISTI IZ “DESNOG SEKTORA” STIGLI U DONBAS: Basurin upozorava javnost – već učestvuju u borbama i sabotažama

VRATIO SE SVOJIM SRPČIĆIMA: Nastavnik koji se fotografisao sa svojim učenicima vratio se na posao, ali sa manjom platom

“DONBAS JE RUSIJA, KOSOVO JE SRBIJA!” Noćni vukovi čestitali braći oslobođenje (VIDEO)

U petak 18. februara su lideri LNR i DNR, Leonid Pasečnik i Denis Pušilin, najavili evakuaciju stanovnika republika u Rusiju zbog rastuće pretnje od borbenih dejstava.

Rukovodstvo Donjecke i Luganske Narodne Republike apelovalo je ranije na Putina da prizna njihovu nezavisnost.

Putin se u ponedeljak, posle vanredne proširene sednice Saveta bezbednosti, obratio građanima Rusije, rekavši da smatra da je neophodno doneti odluku o momentalnom priznavanju suvereniteta LNR i DNR, jer oni koji su krenuli putem krvoprolića, nasilja i bezakonja nisu priznali i ne priznaju nijedno drugo rešenje sukoba u Donbasu, osim vojnog. Odmah nakon obraćanja, predsednik je u Kremlju potpisao ukaze o priznavanju LNR i DNR.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *