ПЛАЋЕНИЦИ И ФАШИСТИ ИЗ “ДЕСНОГ СЕКТОРА” СТИГЛИ У ДОНБАС: Басурин упозорава јавност – већ учествују у борбама и саботажама

У Донбас су стигли страни плаћеници и борци фашистичког покрета “Десни сектор”, рекао је портпарол Народне милиције Доњецке Народне Републике Едуард Басурин.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– 20. фебруара стигли су одреди “Десног сектора” са плаћеницима једне од страних приватних војних компанија, укупно око 300 људи, у логор Сармат у рејону Краматорск – рекао је он.

Према његовим речима, они већ учествују у борбама и саботажама на одређеним секторима фронта. Једна од група је претходног дана покушала безуспешно да продре на територију Русије.

Прочитајте и:

“ДОНБАС ЈЕ РУСИЈА, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!” Ноћни вукови честитали браћи ослобођење (ВИДЕО)

ПУТИН ПРИЗНАО ДОЊЕЦК И ЛУГАНСК: Председник Русије потписао указ, наложио хитну ратификацију документа

СПРЕМАН САМ ДА ПРВИ КРЕНЕМ У РАТ: Лукашенко о “ратнохушкачкој психози” која је захватила Европу

Председник Русије Владимир Путин је синоћ саопштио у телевизијском обраћању да сматра да је неопходно одмах признати суверенитет Луганске и Доњецке народне републике, и потписао указе којим је то регулисано. Председник је такође наредио да се обезбеди одржавање мира у републикама.

Последњих дана ситуација у Донбасу је ескалирала – Кијев је концентрисао војску на линији разграничења и редовно гађа положаје Народне милиције и цивилна насеља.

Због могућег напада Украјине на ДНР и ЛНР, одређени број жена, деце и стараца се евакуисао у Русију.

2 коментара

  1. Slobodan Stojanovic

    Ovako nesto nema veze sa zdravim razumom cisto plitikanstvo na stetu sopfstene privrede,ali ako tako zele i uzimaju za zdravo da su najpametiji ,,neka ih,,,samo da im se to pontronstvo Americi ne olupa o glavi.

  2. Сад само руским каћушама по овим фашистима и мирна бачка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *