ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ АКО УКРАЈИНА ЗАУЗМЕ ДОНБАС? Председник ДНР о сценарију који ужасава становништво – “Бићемо уништени”

Најновији поступци кијевских власти показују да би било “ужасно лоше” ако би ДНР и ЛНР биле приморане да се врате под окриље Украјине, рекао је председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.

– Зеленски и његов тим, или саучесници у злочинима, показују да ће бити страшно лоше ако развој ситуације доведе до тога да се, још увек говорим хипотетички, вратимо у окриље Украјине. Бићемо уништени – рекао је Пушилин за РТ.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Можете ли да замислите шта би било са нама ако би се догодио такав сценарио? Етничко чишћење, концентрациони логори. Отворено су говорили о томе. Ниједан нормалан становник ДНР и ЛНР не може без ужаса да замисли шта ће бити ако се то догоди – додао је Пушилин.

У априлу 2014. украјинске власти су покренуле војну операцију против ДНР и ЛНР, које су прогласиле независност након пуча у Кијеву у фебруару 2014. године. Питање решавања ситуације у Донбасу разматра се на састанцима контакт групе. Међутим, и након споразума о прекиду ватре, окршаји се настављају.

Москва је више пута изјављивала да Кијев не поштује споразуме из Минска и да одуговлачи преговоре о решавању сукоба. Министарство спољних послова Русије је навело да је Кијев послао половину целокупног особља оружаних снага Украјине у Донбас.

Москва је изразила забринутост због пребацивања војне опреме из земаља НАТО-а на руске границе и повећања броја западних инструктора у Донбасу. Западне земље настављају да пружају војну подршку Украјини, укључујући и снабдевање оружјем које се користи у Донбасу.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

8 коментара

  1. Nista se nece desiti jer Ukrajina nece zauzeti nista vec ce nestati pod naletom Rusije !

    32
    2
    • Zasto ekipa novosti u E izdanju objavljuje naslove koje mi citaoci nemozemo otvoriti ?
      Sto se tice Ukraine ,,Tresla se gora rodio se mis ”
      Kad je Putin govorio da je presedan da se Srbiji otme kosovo zapad je aminovao a sada im je krivo sto se to isto desava u Ukraini . Sto nisu reagovali (nato) kad je pao Krim .Putin je u pravu .

      18
      1
      • Gospodine ,Putin te .molam ne dozvoluvaj,my na fasistite,Ukrainski,da go ispotepat,narodot Ruski,zacuvaj go,kolku,da e golems,cenata,Gospode Isuse, vi imeto,tvoje cuvaj,ja Rusija,I Ruskiot narod,nasekade,amin

    • Tоплица

      Украина неће освојити Донбас, него ће се напротив распасти. Донбасу ће прићи сва Малороссия која и није имала везе ни са каквом Украином. То онда значи да ће Украина остати без излаза на Море и наставиће да живи у очају натезања већинских православаца уз Киев и мањинских унијата уз Љвов.

  2. Zasto se ove dve republike referendumom ne prikljuce Rusiji kao Krim?

    35
    2
    • Zato što Rusi neće toliko da talasaju. Krim im je bio strateški važan, a ova oblast nebitna. Ipak se nadam da neće dozvoliti fašistima da ih pobiju i proteraju.

      16
      2
  3. STACESE DESITI VI KRENITE PACETE DOZIVETI I VIDETI KO OSTANE

  4. Gospodine ,Putin te .molam ne dozvoluvaj,my na fasistite,Ukrainski,da go ispotepat,narodot Ruski,zacuvaj go,kolku,da e golems,cenata,Gospode Isuse, vi imeto,tvoje cuvaj,ja Rusija,I Ruskiot narod,nasekade,amin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *