ŠTA ĆE SE DESITI AKO UKRAJINA ZAUZME DONBAS? Predsednik DNR o scenariju koji užasava stanovništvo – “Bićemo uništeni”

Najnoviji postupci kijevskih vlasti pokazuju da bi bilo “užasno loše” ako bi DNR i LNR bile primorane da se vrate pod okrilje Ukrajine, rekao je predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

– Zelenski i njegov tim, ili saučesnici u zločinima, pokazuju da će biti strašno loše ako razvoj situacije dovede do toga da se, još uvek govorim hipotetički, vratimo u okrilje Ukrajine. Bićemo uništeni – rekao je Pušilin za RT.

ZAPRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

– Možete li da zamislite šta bi bilo sa nama ako bi se dogodio takav scenario? Etničko čišćenje, koncentracioni logori. Otvoreno su govorili o tome. Nijedan normalan stanovnik DNR i LNR ne može bez užasa da zamisli šta će biti ako se to dogodi – dodao je Pušilin.

U aprilu 2014. ukrajinske vlasti su pokrenule vojnu operaciju protiv DNR i LNR, koje su proglasile nezavisnost nakon puča u Kijevu u februaru 2014. godine. Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se na sastancima kontakt grupe. Međutim, i nakon sporazuma o prekidu vatre, okršaji se nastavljaju.

Moskva je više puta izjavljivala da Kijev ne poštuje sporazume iz Minska i da odugovlači pregovore o rešavanju sukoba. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je navelo da je Kijev poslao polovinu celokupnog osoblja oružanih snaga Ukrajine u Donbas.

Moskva je izrazila zabrinutost zbog prebacivanja vojne opreme iz zemalja NATO-a na ruske granice i povećanja broja zapadnih instruktora u Donbasu. Zapadne zemlje nastavljaju da pružaju vojnu podršku Ukrajini, uključujući i snabdevanje oružjem koje se koristi u Donbasu.

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI.

8 komentara

  1. Nista se nece desiti jer Ukrajina nece zauzeti nista vec ce nestati pod naletom Rusije !

    32
    2
    • Zasto ekipa novosti u E izdanju objavljuje naslove koje mi citaoci nemozemo otvoriti ?
      Sto se tice Ukraine ,,Tresla se gora rodio se mis ”
      Kad je Putin govorio da je presedan da se Srbiji otme kosovo zapad je aminovao a sada im je krivo sto se to isto desava u Ukraini . Sto nisu reagovali (nato) kad je pao Krim .Putin je u pravu .

      18
      1
      • Gospodine ,Putin te .molam ne dozvoluvaj,my na fasistite,Ukrainski,da go ispotepat,narodot Ruski,zacuvaj go,kolku,da e golems,cenata,Gospode Isuse, vi imeto,tvoje cuvaj,ja Rusija,I Ruskiot narod,nasekade,amin

    • Ukraina neće osvojiti Donbas, nego će se naprotiv raspasti. Donbasu će prići sva Malorossiя koja i nije imala veze ni sa kakvom Ukrainom. To onda znači da će Ukraina ostati bez izlaza na More i nastaviće da živi u očaju natezanja većinskih pravoslavaca uz Kiev i manjinskih unijata uz LJvov.

  2. Zasto se ove dve republike referendumom ne prikljuce Rusiji kao Krim?

    35
    2
    • Zato što Rusi neće toliko da talasaju. Krim im je bio strateški važan, a ova oblast nebitna. Ipak se nadam da neće dozvoliti fašistima da ih pobiju i proteraju.

      16
      2
  3. STACESE DESITI VI KRENITE PACETE DOZIVETI I VIDETI KO OSTANE

  4. Gospodine ,Putin te .molam ne dozvoluvaj,my na fasistite,Ukrainski,da go ispotepat,narodot Ruski,zacuvaj go,kolku,da e golems,cenata,Gospode Isuse, vi imeto,tvoje cuvaj,ja Rusija,I Ruskiot narod,nasekade,amin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *