СИТУАЦИЈА НА ЛИНИЈИ РАЗГРАНИЧЕЊА И ДАЉЕ НАПЕТА: Пушилин поручује да су и даље угрожени цивили

У БОРБАМА у Донбасу има погинулих и рањених, како међу припадницима војске, тако и међу цивилима, изјавио је лидер ДНР Денис Пушилин.

– Када је реч о рањенима, погинулима, информације се стално обнављају, али ја сам принуђен да констатујем да има погинулих и рањених и међу цивилима и међу нашим војницима – рекао је Пушилин за телевизијски канал „Русија 1“.

Пушилин је додао да је ситуација на линији разграничења у Донбасу и даље напета, да оружане снаге Украјине пружају отпор и да су угрожени цивили.

– На линији разграничења ситуација је, нажалост, још напета, оружане формације Украјине, или део њих, пружају отпор, отварају ватру на стамбене четврти. Ту је опасност за цивиле – рекао је Пушилин.

Он је истакао да Русија пружа помоћ у вођењу операције у оквиру договора који је Москва постигла с ДНР и ЛНР.

Пушилин је, такође, рекао да ДНР може да укључи међународне организације у повратак свих украјинских војника који то желе својим породицама.

СИТУАЦИЈА НА ЛИНИЈИ РАЗГРАНИЧЕЊА И ДАЉЕ НАПЕТА: Пушилин поручује да су и даље угрожени цивили

Руски председник Владимир Путин саопштио је у четвртак ујутро да се одлучио на специјалну војну операцију демилитаризације Украјине. Он је у телевизијском обраћању Русима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“ и да су се народне републике Донбаса обратиле Русији са захтевом за помоћ.

Према речима руског лидера, сва одговорност за крвопролиће биће на савести владајућег режима у Украјини. Он је позвао украјинску војску да не поштује злочиначка наређења украјинских власти, да положи оружје и оде кући.

Касније је Министарство одбране Русије истакло да Оружане снаге Русије нису извршиле ракетне, ваздушне или артиљеријске ударе на градове Украјине: војна инфраструктура, објекти противваздушне одбране, војни аеродроми и авијација су онеспособљени високопрецизним оружјем.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ ПРАТИТЕ У РУБРИЦИ ВЕСТИ

(Спутњик)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *