РУСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ОСТАЈУ У БЕЛОРУСИЈИ: Њихов повратак кући зависи од Запада

руска војска, С-300
Фото: Министарство одбране Белорусије

Руске јединице, које су пребачене у Белорусију ради заједничких војних вежби, вратиће се у места сталног размештаја када се јави потреба за тим, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Белорусије Виктор Гулевич.

– Јединице Оружаних снага Русије вратиће се у своја места сталног размештаја тек онда када се укаже објективна потреба за тим и када ми сами то одлучимо. То је искључиво наша унутрашња ствар – рекао је шеф Генералштаба, пренела је прес-служба Министарства одбране Белорусије.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Он је истакао да ће враћање јединица руских снага у Русију „у великој мери зависити и од западних колега“.

– Снаге и средства које су распоређене у источноевропском региону, између осталог и у близини државне границе Белорусије, један су од фактора који утичу на даљи развој ситуације – поручио је Гулевич.

Он је подсетио да су “у вези повећања војних активности код спољних граница Савезне Државе Русије и Белорусије и ескалације ситуације у Донбасу председници Русије и Белорусије одлучили да наставе са провером снага за реаговање Савезне државе”.

Заједничке белоруско-руске војне вежбе „Савезничка одлучност 2022“ одржане су на територији Белорусије од 10. до 20. фебруара у оквиру провере снага за реаговање Савезне државе.

(Спутњик)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *