ОМЛАДИНА НЕЋЕ ДА УМИРЕ ЗА КИЈЕВСКИ РЕЖИМ: Руски политиколог о повећавању старосне границе за регрутацију у Украјини

Украјинској војсци недостају “сировине” које би бацила у ратни пожар, рекао је руски политиколог Иван Аркатов за РИА Фан, коментаришући проблеме са регрутацијом и људством са којима се суочава Кијев.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Раније је заменик команданта Територијалне одбране Украјине Сергеј Собко рекао да старосна граница за резервисте може бити повећана на 70 година. Према његовим речима, “неки људи желе и имају снаге да служе у територијалној одбрани, али не могу због броја година”.

– По мом мишљењу, ово је показатељ да најактивнији део становништва Украјине – њена омладина – једноставно не жели да се бори и гине за псеудоидеје кијевског режима и за олигархе који су већ одлетели у Европу – рекао је Аркатов за РИА Фан.

– Сада је украјинска војска суочена са потребом да попуни своје јединице, и покушава да реши овај проблем бајкама о старијим људима који журе у регрутационе центре – каже руски политиколог, и додаје да власти могу користити насиље како би приморале људе да служе у армији.

– А онда ће ове територијалне јединице бити укључене у нацистичке групе попут Азова и послате да умру – закључио је Аркатов.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Један коментар

  1. Ето примера шта се дешава кад се НАТО приближи границама неке државе. Обично то буде држава која има своје држављане са обе стране границе и то је за Америку и НАТО идеална ситуација да испровоцирају рат. Али мислим да ће им се та тактика овог пута обити о главу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *