ZAHAROVA PORUČILA VAŠINGTONU: “Ne uzimajte još jedan greh na dušu, ako je imate”

Predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena o navodnoj “invaziji” Rusije na Ukrajinu, podsećajući na istorijat falsifikata kojima su se Amerikanci služili da opravdaju svoje vojne akcije, kao što su to uradili pred napad na Irak.

ZAPRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

Zaharova je citirala Salivena, koji je “upozorio svet će Rusija naći izgovor za napad na Ukrajinu”.

– Ceo svet zna ko laže. A oni koji su zaboravili kako Vašington “nalazi izgovore za napad”, neka pogledaju govor američkog državnog sekretara Kolina Pauela u Savetu bezbednosti UN 2003. godine – istakla je Zaharova.

Ona je potom citirala i reči Kolina Pauela, koji je pred diplomatama iz celog sveta tresao bočicu punu belog praha. Pauel je tada tvrdio da Irak ima oružje za masovno uništenje.

Zaharova je podsetila i da je američki diplomata kasnije više puta priznao da je tadašnji predsednik SAD Džordž Buš, u vreme Pauelovog govora u Savetu bezbednosti UN već odlučio da napadne Irak. On je takođe izrazio žaljenje što su mnogi podaci koji su dostavljeni Savetu bezbednosti “bili pogrešni”.

– Godinu dana kasnije, 2004., govoreći u Kongresu, rekao je da je “malo verovatno da ćemo naći oružje za masovno uništenje u Iraku”, kojim je ranije plašio Savet bezbednosti, mašući ozloglašenom epruvetom – napisala je Zaharova.

Kasnije je objavljen izveštaj u kome je više od hiljadu međunarodnih eksperata izjavilo da se u Iraku ne mogu pronaći značajne zalihe oružja za masovno uništenje.

– Američki političari su lagali, lažu i nastaviće da lažu, stvarajući izgovore za napad na ljude širom sveta. Ovo svi znaju. Zamolila bih američki politički establišment da ne uzimaju još jedan greh na dušu, ali nisam sigurna da je imaju – zaključila je Zaharova.

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI.

2 komentara

  1. Zar ih je potrebno komentarisati mi Srbi vrlo dobro znamo ko su ti zlotvori

  2. Trebalo je da pomene i Tonkin Bay, pijacu Markale i Racak. Sve su to bile False Flag operacije da.se okrive drugi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *