ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА ВАШИНГТОНУ: “Не узимајте још један грех на душу, ако је имате”

Представница Министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова прокоментарисала је изјаву америчког саветника за националну безбедност Џејка Саливена о наводној “инвазији” Русије на Украјину, подсећајући на историјат фалсификата којима су се Американци служили да оправдају своје војне акције, као што су то урадили пред напад на Ирак.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Захарова је цитирала Саливена, који је “упозорио свет ће Русија наћи изговор за напад на Украјину”.

– Цео свет зна ко лаже. А они који су заборавили како Вашингтон “налази изговоре за напад”, нека погледају говор америчког државног секретара Колина Пауела у Савету безбедности УН 2003. године – истакла је Захарова.

Она је потом цитирала и речи Колина Пауела, који је пред дипломатама из целог света тресао бочицу пуну белог праха. Пауел је тада тврдио да Ирак има оружје за масовно уништење.

Захарова је подсетила и да је амерички дипломата касније више пута признао да је тадашњи председник САД Џорџ Буш, у време Пауеловог говора у Савету безбедности УН већ одлучио да нападне Ирак. Он је такође изразио жаљење што су многи подаци који су достављени Савету безбедности “били погрешни”.

– Годину дана касније, 2004., говорећи у Конгресу, рекао је да је “мало вероватно да ћемо наћи оружје за масовно уништење у Ираку”, којим је раније плашио Савет безбедности, машући озлоглашеном епруветом – написала је Захарова.

Касније је објављен извештај у коме је више од хиљаду међународних експерата изјавило да се у Ираку не могу пронаћи значајне залихе оружја за масовно уништење.

– Амерички политичари су лагали, лажу и наставиће да лажу, стварајући изговоре за напад на људе широм света. Ово сви знају. Замолила бих амерички политички естаблишмент да не узимају још један грех на душу, али нисам сигурна да је имају – закључила је Захарова.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

2 коментара

  1. Zar ih je potrebno komentarisati mi Srbi vrlo dobro znamo ko su ti zlotvori

  2. Trebalo je da pomene i Tonkin Bay, pijacu Markale i Racak. Sve su to bile False Flag operacije da.se okrive drugi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *