ALBANCI SE GRUPIŠU NA BRNJAKU: Policija lažne države utvrđuje administrativni prelaz

Kosovska policija, ROSU
Foto: Jutjub/Kosovo Online

Policija tzv. Kosovo počela je rano jutros postavljanje nove baze u blizini administrativnog prelaza Brnjak, kod Zubinog Potoka, pišu mediji na albanskom jeziku.

ZAPRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

Blizu 10 kamiona natovarenih betonskim blokovima, generatorima, kontejnerima i drugom opremom, kao i kontejnerima stiglo je jutros na lokaciju koja se nalazi nekoliko kilometara pre tog prelaza.

Njih su pratili teška mehanizacija i buldožeri pod pratnjom takozvane Kosovske policije, čije se operativne jedinice nalaze na mestu, gde će, prema pisanju prištinskih medija, biti postavljeni betonski zidovi.

Baza je predviđena za graničnu policiju.

(Kosovo Online)

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI.

Jedan komentar

  1. glas naroda

    ZAŠTO je Kosovo po Briselskom sporaumu dobilo sve državne atribute sa integrisanom administrativnom linijim u državnu carinsku granicu 2013-te godine? U Briselskom sporazumu na kraju utvrdjenih 15 tačaka-odredbi piše: Ostala dokumenta: Pregovarački proces sa Prištinom: Tehnički sporazum: Integrisano upravljanje administrativnim prelazima: Prihvaćen je koncept IBM za granicu:

    JEDNA STRANA (KOSOVO) PREPOZNAJE ADMINISTRATIVNE PRELAZE KAO “GRANICU”, A DRUGA STRANA (SRBIJA) PREPOZNAJE KAO “ADMINISTRATIVNU LINIJU” (!). Šta to znači – za Kosovo je GRANICA – zaokružen teritorijalni integritet Kosova, a za Srbiju su administrativni prelazi ADMINISTRATIVNA LINIJA?
    PRAKTIČNO NA TERENU Srbi iz Centralne Srbije i sa Kosova ne mogu “legalno” da prelaze administrativnu liniju (mogli su alternativnim prelazima ili šumom) jer je ona po briselskom sporazumu “granica” za Kosovo (Srpska strana potpisala Briselski sporazum), i Albanci je brane dugim cevima, vojskom “Rosu”, i sada na Brbjaku grade novu policijsku bazu UČK, naravno uz punu podršku Zapada. To se ne bi dešavalo (rušenje teritorijalnog integriteta Srbije nad KiM) – da je u startu 2013 godine Srbija odbacila Briselski sporazum kojim se otima KiM od Srbije?! Ili da je u startu Srbija tražila Kiparski model dva entiteta 1:1 u sastavu Srbije? Srbija nije imala nikakav predlog-inicijativu, u startu je potpisala otimanje teritorije, ali se to politički “tumači”: “malo da dobije i izgubi Kosovo”, “malo da dobije i izgubi Srbija” – što praktično nema veze sa istinom na terenu – čisto zamajavanje, dok se konočno ne smisli-izmisli neki kompromis za “sveobuhvatni obavezujući sporazum o normalizaciji da se Kosovo priključi UN-u. Ima mnogo nerazjašnjenih i nekompletnih pitanja, da ne dužim. Možda nastavak. Hvala na razumevanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *