АЛБАНЦИ СЕ ГРУПИШУ НА БРЊАКУ: Полиција лажне државе утврђује административни прелаз

Косовска полиција, РОСУ
Фото: Јутјуб/Kosovo Online

Полиција тзв. Косово почела је рано јутрос постављање нове базе у близини административног прелаза Брњак, код Зубиног Потока, пишу медији на албанском језику.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Близу 10 камиона натоварених бетонским блоковима, генераторима, контејнерима и другом опремом, као и контејнерима стигло је јутрос на локацију која се налази неколико километара пре тог прелаза.

Њих су пратили тешка механизација и булдожери под пратњом такозване Косовске полиције, чије се оперативне јединице налазе на месту, где ће, према писању приштинских медија, бити постављени бетонски зидови.

База је предвиђена за граничну полицију.

(Косово Онлине)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Један коментар

  1. ZAŠTO je Kosovo po Briselskom sporaumu dobilo sve državne atribute sa integrisanom administrativnom linijim u državnu carinsku granicu 2013-te godine? U Briselskom sporazumu na kraju utvrdjenih 15 tačaka-odredbi piše: Ostala dokumenta: Pregovarački proces sa Prištinom: Tehnički sporazum: Integrisano upravljanje administrativnim prelazima: Prihvaćen je koncept IBM za granicu:

    JEDNA STRANA (KOSOVO) PREPOZNAJE ADMINISTRATIVNE PRELAZE KAO “GRANICU”, A DRUGA STRANA (SRBIJA) PREPOZNAJE KAO “ADMINISTRATIVNU LINIJU” (!). Šta to znači – za Kosovo je GRANICA – zaokružen teritorijalni integritet Kosova, a za Srbiju su administrativni prelazi ADMINISTRATIVNA LINIJA?
    PRAKTIČNO NA TERENU Srbi iz Centralne Srbije i sa Kosova ne mogu “legalno” da prelaze administrativnu liniju (mogli su alternativnim prelazima ili šumom) jer je ona po briselskom sporazumu “granica” za Kosovo (Srpska strana potpisala Briselski sporazum), i Albanci je brane dugim cevima, vojskom “Rosu”, i sada na Brbjaku grade novu policijsku bazu UČK, naravno uz punu podršku Zapada. To se ne bi dešavalo (rušenje teritorijalnog integriteta Srbije nad KiM) – da je u startu 2013 godine Srbija odbacila Briselski sporazum kojim se otima KiM od Srbije?! Ili da je u startu Srbija tražila Kiparski model dva entiteta 1:1 u sastavu Srbije? Srbija nije imala nikakav predlog-inicijativu, u startu je potpisala otimanje teritorije, ali se to politički “tumači”: “malo da dobije i izgubi Kosovo”, “malo da dobije i izgubi Srbija” – što praktično nema veze sa istinom na terenu – čisto zamajavanje, dok se konočno ne smisli-izmisli neki kompromis za “sveobuhvatni obavezujući sporazum o normalizaciji da se Kosovo priključi UN-u. Ima mnogo nerazjašnjenih i nekompletnih pitanja, da ne dužim. Možda nastavak. Hvala na razumevanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *