Компанија НИС донирала средства за реконструкцију дечијих игралишта

Малишани из Суботице добили нови простор за игру

Суботица, 11. фебруар 2022. године

Настављајући да негује партнерске односе са локалним заједницама, компанија НИС донирала је 1,3 милиона динара за реконструкцију дечјих игралишта на Палићу и у Хајдукову у Суботици. Захваљујући партнерству Града Суботице и НИС-а, најмлађи суграђани ова два градска насеља, као и деца која туристички бораве на Палићком језеру, од сада имају нови простор за игру, разоноду и дружење.

Игралишта су опремљена савременим справама које су у потпуности прилагођене деци предшколског и школског узраста и испуњавају све безбедносне стандарде.Свечаном отварању игралишта присуствовали су др Балинт Пастор, народни посланик и председник Скупштине Града Суботице, Предраг Радановић, директор производног департмана компаније НИС, као и многобројне званице.

Др Балинт Пастор је овом приликом рекао да му је задовољство што је са компанијом НИС завршен још један заједнички пројекат. „Сарадња Града Суботице и компаније НИС има дугу традицију. До сада је НИС донирао око 9 милиона динара за спортске и културне манифестације на територији нашег града. Оно што желим да нагласим јесте да је ово наставак сарадње и да ће се она одвијати и у будућности, јер је то у интересу како грађана Суботице, тако и мештана свих околних насеља, али и у интересу НИС-а“, изјавио је др Балинт Пастор.

Предраг Радановић је навео да је НИС, као друштвено одговорна компанија, овиме дала само мали допринос сарадњи са Градом Суботицом. „Визија компаније НИС је усмерена на одговорност према будућим генерацијама, а управо реконструкција ова два дечија игралишта је добар пример успешне сарадње између НИС-а и Града Суботице“, истакао је Радановић.

Компанија НИС годинама уназад кроз различите друштвено одговорне пројекте улаже у унапређење квалитета живота грађана широм Србије. Под слоганом „Будућност на делу“ компанија је до сада уложила преко 4 милијарде динара у бројне друштвено одговорне пројекте широм Србије, а само у Град Суботица НИС је до сада уложио готово 8,6 милиона динара у области културе, спорта и друштвених активности.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *