ДРИТАН СТАО УЗ МИЛА И НАТО: Абазовић коментарисао независност Доњецка и Луганска

Поводом најновијих дешавања у Доњецку и Луганску и потписивања указа о признавању Доњецке и Луганске Народне Републике од стране руског председника Владимира Путина, реаговао је вицепремијер Дритан Абазовић, изјављујући да одлуке Русије нарушавају међународно право.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Апелујемо да се кроз дијалог пронађу најбоља решења, сачува мир и промовише толеранција. Црна Гора  стоји чврсто уз своје НАТО савезнике и ЕУ партнере у жељи да пружи допринос решавању кризе и очувању територијалног интегритета сваке државе, категоричан је Абазовић.

Одлуку Русије да призна ДНР и ЛНР осудио је и председник Црне Горе Мило Ђукановић, који је на свом Твитер налогу навео да осуђује све акте о признању, којима се, како он сматра, “крши међународно право”.

Такође, и Министарство вањских послова Црне Горе саопштило је да одлука Русије да призна самопроглашене Народне Републике Доњецк и Луганск представља кршење суверенитета и територијалног интегритета Украјине, споразума из Минска и међународног права.

Објава Абазовића на Твитеру изазвала је лавину негативних коментара, у којима га коментатори критикују због непринципијелности и подсећају на случај признавања Косова. 

(Новости)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

3 коментара

  1. Vidi Abaza, vidi.
    “Videla žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu”.

  2. Два кретена!!

  3. Verujem da je Milova I Dritanova izjava duboko pogodila Putina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *