Ruski poslanik: Zapadu se priviđa obnova SSSR-a

 
Sjedinjene Američke Države osećaju fantomske bolove Hladnog rata i ne mogu da prihvate novu realnost multipolarnog sveta, izjavio je predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki komentarišući izjavu zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland o obnovi SSSR-a.
„Danas se navršava 30 godina od potpisivanja Beloveškog sporazuma koji je postavio osnove za kraj postojanja SSSR-a. Ali snaga i moć te velike zemlje još uvek ne dozvoljava zapadnim političarima da mirno spavaju… Sjedinjene Američke Države očigledno nastavljaju da osećaju ‘fantomske bolove’ Hladnog rata, primećujući ‘duh komunizma’ u Evropi i ne mogu da prihvate realnost multipolarnog sveta bez vladavine jednog hegemona“, napisao je Slucki na svom kanalu na Telegramu.
Istovremeno je primetio da se saradnja u okviru ZND, Evroazijskog ekonomskog saveza i niza drugih struktura, na primer, BRIKS i ŠOS, u kojima učestvuje Rusija, „izgrađuje isključivo na ravnopravnim i obostrano korisnim osnovama, a ne protiv nekoga“.
Slucki je istakao da je američka, a ne ruska spoljna politika poslednjih godina usmerena na revanš radi uspostavljanja dominacije.
„Očigledno da se odatle, u uznemirenoj svesti i priviđa težnja Moskve da obnovi SSSR“, istakao je poslanik.
 
IZVOR: https://rs.sputniknews.com/20211208/ruski-poslanik-zapadu-se-prividja-obnova-sssr-a-1132287124.html

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *