Руски посланик: Западу се привиђа обнова СССР-а

 
Сједињене Америчке Државе осећају фантомске болове Хладног рата и не могу да прихвате нову реалност мултиполарног света, изјавио је председник Одбора за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки коментаришући изјаву заменице америчког државног секретара Викторије Нуланд о обнови СССР-а.
„Данас се навршава 30 година од потписивања Беловешког споразума који је поставио основе за крај постојања СССР-а. Али снага и моћ те велике земље још увек не дозвољава западним политичарима да мирно спавају… Сједињене Америчке Државе очигледно настављају да осећају ‘фантомске болове’ Хладног рата, примећујући ‘дух комунизма’ у Европи и не могу да прихвате реалност мултиполарног света без владавине једног хегемона“, написао је Слуцки на свом каналу на Телеграму.
Истовремено је приметио да се сарадња у оквиру ЗНД, Евроазијског економског савеза и низа других структура, на пример, БРИКС и ШОС, у којима учествује Русија, „изграђује искључиво на равноправним и обострано корисним основама, а не против некога“.
Слуцки је истакао да је америчка, а не руска спољна политика последњих година усмерена на реванш ради успостављања доминације.
„Очигледно да се одатле, у узнемиреној свести и привиђа тежња Москве да обнови СССР“, истакао је посланик.
 
ИЗВОР: https://rs.sputniknews.com/20211208/ruski-poslanik-zapadu-se-prividja-obnova-sssr-a-1132287124.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *