ДОДИК ЈАСАН: Нећу дати сагласност да било чије трупе уђу у БиХ

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да, док год је део Председништва, неће дати сагласност да било чује војне трупе, ни НАТО ни руске, дођу у БиХ.

Додик је, реагујући на позив лидера Странке демократске акције Бакира Изетбеговића да НАТО и Еуфор појачају присуство у БиХ, посебно на подручју Брчко дистрикта, рекао да је Изетбеговић “у своју главу свашта увалио”.

– Он управља Уставним судом, судовима, а сада је врхунац да управља и НАТО – навео је Додик.

Оценио је да је накарадно размишљање да однос између представника конститутивних народа треба да уређују војне снаге, преноси РТРС.
Додик је поновио да било чије трупе, па ни 100.000 војника НАТО, не могу да дођу у БиХ без сагласности надлежних органа, а, како је нагласио, надлежни орган за то је Председништво.

– Колико знам, још седим у Председништву и никада нећу дати сагласност да било чије трупе, ни НАТО ни руске, овде дођу – поручио је Додик.

Додик сматра да је БиХ одавно пропала земља, јер је, како је навео, раздељена и то ни из Европе ни из Америке не могу да поправе.
Изетбеговић је након седнице Главног одбора СДА позвао НАТО и ЕУФОР да у складу са мандатом појачају присуство у БиХ, посебно у Брчко дистрикту.

ИЗВОР: https://www.novosti.rs/c/planeta/region/1067532/milorad-dodik-bih-nato-ruske-vojne-trupe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.