ALBANSKI EKSTREMISTI POKUŠAVAJU DA ZAUSTAVE VUČIĆA NA PUTU OD AERODROMA!

ALBANSKI ekstremisti, uz obilatu pomoć političara sa Kosova, spremili su proteste protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji boravi u Tirani u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”. Oni su montirali i binu za demonstrante u centru Tirane – saznaju “Novosti”.

Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti u dve grupe i da će pokušati da preseku kolonu koja ide od aerodroma.

Jedna grupa će protestovati ispred zgrade Vlade u ovom gradu, a druga planira da preseče put koloni od aerodroma u kojoj je predsednik Vučić.

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi “Otvoreni Balkan”.

Učesnici protesta zapalili su zastavu Srbije istaknutu u znak dobrodošlice na ulici koja vodi do vlade, praćeni burnim odobravanjem okupljenih, a jedan dečak je pao sa bandere pokušavajući da obori zastavu.

Glavna tema sastanka Otvorenog Balkana u Tirani, gde će se se okupiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev, je uspostavljanje jedinstvenog tržišta rada, kao i jedinstvene radne dozvole koja bi trebalo da zaživi već od početka 2022. godine.
 
Inače, Demokratska stranka je najjača opoziciona stranka u Albaniji, nasuprot vladajućoj Socijalističkoj partiji Edija Rama, ali je trenutno u Demokratskoj stranci došlo do razdora i stranka se podelila na dve frakcije.
Vučić će večeras imati zajedničku večeru sa Ramom i Zaevom u 19 časova u Elbasanu, a sutra će uslediti radni sastanci i predviđeno je potpisivanje šest sporazuma.
IZVOR: NOVOSTI.RS, SPUTNIK

Jedan komentar

  1. Dragan Pik-lon

    Interesantno,Srbija se ne granici sa Albanijom a hoce otvoreni Balkan.Naime,sami smo podigli granicu izmedju nas i naseg Kosmeta a sada se sepurimo po Albaniji.Da nismo svesni ni gde se nalazimo….To vam je isto kad se otac odeli(odvoji)od sinova dok glumata da ce saradjivati sa unucima……Jadu i bedi nema kraja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *