АЛБАНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ ПОКУШАВАЈУ ДА ЗАУСТАВЕ ВУЧИЋА НА ПУТУ ОД АЕРОДРОМА!

АЛБАНСКИ екстремисти, уз обилату помоћ политичара са Косова, спремили су протесте против председника Србије Александра Вучића, који борави у Тирани у оквиру иницијативе “Отворени Балкан”. Они су монтирали и бину за демонстранте у центру Тиране – сазнају “Новости”.

Последња информација је да ће се демонстранти поделити у две групе и да ће покушати да пресеку колону која иде од аеродрома.

Једна група ће протестовати испред зграде Владе у овом граду, а друга планира да пресече пут колони од аеродрома у којој је председник Вучић.

Према нашим изворима, организатори демонстрација су Саит Долапи, бивши организациони секретар тамошње Демократске странке и Агрон Куличај и Сали Лушај, људи од највећег поверења некадашњег председника и премијера Салија Берише.

Наши добро обавештени саговорници тврде да је Бериша лично контактирао са Рамушем Харадинајем како би на овом протесту обезбедио присуство најмање 100 особа са Косова.

Подсећамо, албански екстремисти су против председника Вучића протестовали и 2019. године, када је био у посети Тирани како би се са Едијем Рамом договорио о иницијативи “Отворени Балкан”.

Учесници протеста запалили су заставу Србије истакнуту у знак добродошлице на улици која води до владе, праћени бурним одобравањем окупљених, а један дечак је пао са бандере покушавајући да обори заставу.

Главна тема састанка Отвореног Балкана у Тирани, где ће се се окупити председник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Северне Македоније Еди Рама и Зоран Заев, је успостављање јединственог тржишта рада, као и јединствене радне дозволе која би требало да заживи већ од почетка 2022. године.
 
Иначе, Демократска странка је најјача опозициона странка у Албанији, насупрот владајућој Социјалистичкој партији Едија Рама, али је тренутно у Демократској странци дошло до раздора и странка се поделила на две фракције.
Вучић ће вечерас имати заједничку вечеру са Рамом и Заевом у 19 часова у Елбасану, а сутра ће уследити радни састанци и предвиђено је потписивање шест споразума.
ИЗВОР: НОВОСТИ.РС, СПУТНИК

Један коментар

  1. Dragan Pik-lon

    Interesantno,Srbija se ne granici sa Albanijom a hoce otvoreni Balkan.Naime,sami smo podigli granicu izmedju nas i naseg Kosmeta a sada se sepurimo po Albaniji.Da nismo svesni ni gde se nalazimo….To vam je isto kad se otac odeli(odvoji)od sinova dok glumata da ce saradjivati sa unucima……Jadu i bedi nema kraja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *