ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ СНС: Нема повлачења, идемо у највећу победу до сада!

СРПСКА напредна странка (СНС) организовала је данас у Београду свечану академију поводом 13 година од оснивања највеће странке у Србији.

Председник Александар Вучић се захвалио свима који су дошли, а посебно онима који нису успели да уђу у Арену.

– Они који су данас хтели да другима забране слободу, нису знали да су Срби инаџије и да највише “воле” када им неко брани право на слободу. Зато сте и дошли овде, и показали свима колико волите Србију. Данас сте показали како изгледа пристојна Србија. Док сте ви долазили мирно, аутобусима, неки други којих је вишеструко мање понашали су се другачије – рекао је Вучић.

Он се обратио и свима који су се обратили људима, и подсетио да предаја није опција, као и да нема повлачења пред било киме.

– Поносан сам што сам видео неке младе људе које готово и не познајем. Зато што смо ми успели да изградимо неке младе људе, који имају жељу да ураде много за своју земљу. Дошли су из разних делова наше земље, која је много боље повезана него што је икада била. У овом тренутку градимо десет ауто-путева и брзих саобраћајница. Изградили смо више болница и домова здравља, реновирали, више него што је у 50 године урађено – рекао је Вучић.

Председник је подсетио да су изграђена и четири научно-технолошка центра, у којима раде млади људи који вуку Србију напред.

– И док су неки затварали музеје и позоришта, ми их отварамо. Док су неки годинама дуговали премије нашим спортистима, ми их исплаћујемо одмах. А то кажем зато што смо успели за ових 13 година као политичка странка да променимо свест код наших људи. Да више не важи за нас да смо последњи у свему. Зато сам срећан што данас у свему очекујемо успех. Када кумулативно погледате 2020. и 2021. Србија ће бити земља са највећим економским растом у целој Европи – рекао је председник, и добио громогласни аплауз.

Вучић истиче да смо 2008. године били друга земља, али од дна.

Председник каже да људе нико не може да превари, и да људи имају очи да виде напредак и бољитак.

– Мислим да је данас веома важно да показујемо озбиљност. Да не показујемо мржњу и острашћеност. Добио сам данас хиљаде порука људи који су ми тражили да их пустим да се обрачунају са овима што су блокирали. Али не, и они су наша браћа и сестре, и морамо и за њих да бринемо. Сувише смо мали као земља да бисмо имали право на сукобе. Сукобе нека други изазивају, ми ћемо да уједињујемо народ  и све пристојне и нормалне људе. То је једина будућност ове странке и наше земље. И хвала вам што представљате пристојну Србију, која схвата важност тога да будемо уједињени – истакао је Вучић.Председник је потом показао на “Радишу”, багер који је постављен да симболише велике радове и напредак, и рекао да та машина није ту да руши, већ да гради.- Србија се налази на европском путу, али Србија неће напустити своје пријатеље. Зато Србија сада има најнижу цену гаса у Европи, и може да рачуна на подршку по питању КиМ. И Србија се неће одрећи пријатељства са Русијом и Кином. А неће ни они пријатељства са нама – казао је председник.

Он је поводом хрватске набавке “рафала”, рекао да Србија јача војску како више нико не би могао да нас понижава као деведесетих и двехиљадитих година.

– А ови који мисле да су најјачи, а веома су јаки, они не знају, још их нисмо обавестили, да нешто ускоро стиже у Србију, а много пре ће стићи него то што су они купили и чиме се хвале – казао је председник.

Вучић истиче да се више неће понављати Олује, Бљескови и погроми, без обзира на све притиске.

– Рушите ме како хоћете и колико хоћете, али Србија то никоме неће дозволити. Мало огњишта имамо да би их препуштали. Србија ће показати бригу за свој народ, и када је сви нападају. Кажу да нападамо БиХ. Па тамо живи 30 одсто Срба, који се не стиде да кажу што су Срби – рекао је председник, а потом упутио поруку Србима у Црној Гори:

– Наш грех је у томе што имамо веру у свој народ, своје писмо. У томе што се не стидимо што смо Срби. Кога смо угрозили и запретили. Никоме нисмо и никада нећемо. Нећемо се стидети Срба у Црној Гори, и помагаћемо свим српским удружењима колико год можемо. 

Вучић каже да хоће да сви сматрају Србију као своју земљу, све мањине које живе у нашој држави.

– Верујем да ћемо бити изложени бројним притисцима, зашто би волели да будемо јачи. Али ми морамо бити чврсти и снажни, да чувамо оно што је наше. Да се не стидимо наших успеха и прошлости, и да поштујемо све жртве. Да можемо да подигнемо храм Светог Саве, споменик Стефану Немањи, за који су говорили да ће да га руше. А ја вам данас кажем нико га никада неће рушити! Али морамо и бити отворени за све људе у региону. ЗАто је велика идеја “Отвореног Балкана”. Да се повезујемо са другима у региону, и та иницијатива ће нам много донети у будућности – казао је председник.

Он истиче да жели да наша снага буде наш рад, вера у будућност и булдожер који гура земљу напред.

– Једна изрека каже да постоје три врсте људи. Они који се чуде када се нешто деси, они који гледају када се нешто деси, и они који делају када се нешто деси. И оно што ме радује је што смо постали они који раде и делају – казао је Вучић.

Председник је подсетио на тешку ситуацију коју је затекао 2012. године, и да у државној каси није било пребијене паре.

– Како кренемо и покренемо земљу, десиле су се поплаве. Таман завршимо са поплавама, кренемо са фискалном консолидацијом почела мигрантска криза. И не постоји мука која нас није задесила, и из сваке смо изашли јачи. Дошла је корона, и први смо обезбедили вакцине и лекове. И ја сам заборавио једну ствар. Обећао сам пензионерима да ће пензије да прате плате. И пошто нису то могле, зато ће најстарији за два месеца добити 20.000 динара. И хоћу да се захвалим пензионерима што су увек волели своју Србију, што су је градили и изградили, и ја желим да се одвојим на секунд од говорнице да се поклоним нашим пензионерима – казао је председник.

Председник се потом поклонио пензионерима у публици, и рекао је да су то људи који су највише радили и давали, а најмање кукали.

Вучић је рекао да се на следећој скупштини странке неће кандидовати за председника СНС.

– Али никада се нећу одвајати од ове странке, и борићу се са свима вама на предстојећим изборима, а од вас тражим да то буде највећа победа икада. Нема повлачења пред најгорима, пред онима који би да пљачкају нашу земљу. И зато да се борите јаче него икада. А ја вама кажем да вас волим више него икада, и да сам поносан на вас. Остало је четири месеца, и зато у највећу победу до сада, у победу за Србију, и за нашу децу.

Извор: https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1060020/svecana-akademija-sns-naprednjaci-arena

Један коментар

  1. Nema povlacenja veli predsednik.I ja tako mislim.Za njih nema vise povlacenja jer su oni dosli do stadijuma kad je to nemoguce.Mene je predsednik ,valjda na tom skupu,nazvao DJilasovcem i sledbenikom nekakve Tepic.Samo zbo toga ja moram oprati svoju savest.HVALA ako ovo objavite.Ja volim samo Srbiju DJilas i Tepic,l kao sinonimi,su posast ove zemlje ja njih smatram mnogo gorim od ovih koji su na vlasti i sa njima nemam ama bas nista.To sto podrzavam proteste protiv Zakona koje nam namecu je stvar inteligencije ili zdravog razuma.Pokusacu da objkasnim.Ako upotrebimo logiku,bice nam jasno zasto ta navodna opoziciuja nije izasla na prosle izbore.Naprosto zato jer su od nalogodavaca dobili zadatak da to urade.Zasto.Zato da bi ovi danas imali 100% vlasti i da mogu da sprovedu sta im padne na pamet.Da promene USTAV u skladu sa potrebama onih koji ma podnose racune.Verbalno to je Srbija u stvarnosti…….Dalje.Ne znam da li ste primetili.Pred svake izbore u Srbiji situacija je toliko zategnuta (makar verbaqlno) da narod misli da rat samo sto nije.Narod veli cuti dobro je samo da rata nebude.Kome to godi,Pa upravo ovima koji se za mir bore poo svaku cenu.Nema te cene koju nece platiti za mir.Kao da sam ja lud pa zelim rat.Dalje.Ponasanje Vucvica i vlasti,ko ima secanja,neverovatno podseca na Tadica i njegove 2012.Ta osionost ta samouverenost ta jedina istina i pravda i izlaz za Srbiju ne znam odakle proizilaze osim u laznim imformacijamai nepoznavanju stanja u zemlji.Ili je to uzdanje u one koji su davno potrosili svoje zivote i svoju kreativnost u one kojima vlast pomaze i sakom i kapom.Na kraju,samo za danas,osionost ovih poletaraca,kojim je poslanicki mandat prvo zaposlenje i ciju udvoristvo vodji postaje degutantno,stto je po sebi normalno,jer ZNANJE i MUDROST dolaze sa godinama garantuju da ce sve sto vodja predlozi proci a Srbiji kako bude eto naterali su me da malo olaksam svopju dusu sa pozicije zabe koja se ni za sta ne pita.NADAM se da ce bar jedan covek razmisliti o ovom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *