Ostavka i postavka

Glavni odbor SNS

Glavni odbor Srpske napredne stranke doneo je u subotu odluku o ujedinjenju sa Srpskim patriotskim savezom, i dosadašnjeg lidera te stranke Aleksandra Šapića izabrao za svog novog potpredsednika. Istovremeno, usvojena je ostavka dosadašnjeg predsednika Gradskog odbora SNS Nebojše Stefanovića.
Nakon što je Glavni odbor SNS-a doneo odluku o ujedinjenju, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić ušao je u salu u kojoj se održavalo zasedanje i pridružio se funkcionerima SNS-a, te seo pored predsednika Srbije i stranke Aleksandra Vučića, koji je njemu i članovima SPAS-a poželeo dobrodošlicu. Odluka o ujedinjenju Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza doneta je jednoglasno. „Konstatujem da smo jednoglasno prihvatili naše prijatelje“, istakao je Vučić.
„Za nas je važno da radimo na jedinstvu Srbije. Da se borimo za jasnu većinu koja će donositi rezultate. Rezultat, to je nova paradigma politike SNS-a. To je ono što ostavljamo iza sebe. Zato sam želeo i učestvovao u pregovorima sa gospodinom Šapićem, jer sam želeo ne da stalno cepamo političke organizacije nego da pokažemo odgovornost i da možemo da se ujedinjujemo. Da naša velika porodica, naša stranka dovodi ljude. Naša stranka ne sme nikada da bude ono što su bile neke druge političke stranke“, rekao je Vučić. Aleksandar Vučić pročitao je i tekst deklaracije ujedinjenja SNS-a i SPAS-a, koji će, kako je rekao, biti jedan od temeljnih političkih dokumenata Srpske napredne stranke za budućnost. 
Prvi čovek SNS-a rekao je da je dobio ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsednika Gradskog odbora stranke, a potpredsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je da je na sednici ta ostavka konstatovana, ali da se nije raspravljalo o ostavkama i smenama bilo koga u izvršnoj vlasti.
Vučić je na sednici svoje partijske drugove pozvao da ne troše energiju na unutarstranačke obračune, jer će u suprotnom biti isključeni iz SNS-a. „Neću više da čujem da je neko snimao onog ko mu je predsednik u opštinskom odboru i da to šalje onim najgorima u Srbiji i da njih koristi u političkim obračunima unutar stranke“, poručio je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *