Оставка и поставка

Главни одбор СНС

Главни одбор Српске напредне странке донео је у суботу одлуку о уједињењу са Српским патриотским савезом, и досадашњег лидера те странке Александра Шапића изабрао за свог новог потпредседника. Истовремено, усвојена је оставка досадашњег председника Градског одбора СНС Небојше Стефановића.
Након што је Главни одбор СНС-а донео одлуку о уједињењу, председник СПАС-а Александар Шапић ушао је у салу у којој се одржавало заседање и придружио се функционерима СНС-а, те сео поред председника Србије и странке Александра Вучића, који је њему и члановима СПАС-а пожелео добродошлицу. Одлука о уједињењу Српске напредне странке и Српског патриотског савеза донета је једногласно. „Констатујем да смо једногласно прихватили наше пријатеље“, истакао је Вучић.
„За нас је важно да радимо на јединству Србије. Да се боримо за јасну већину која ће доносити резултате. Резултат, то је нова парадигма политике СНС-а. То је оно што остављамо иза себе. Зато сам желео и учествовао у преговорима са господином Шапићем, јер сам желео не да стално цепамо политичке организације него да покажемо одговорност и да можемо да се уједињујемо. Да наша велика породица, наша странка доводи људе. Наша странка не сме никада да буде оно што су биле неке друге политичке странке“, рекао је Вучић. Александар Вучић прочитао је и текст декларације уједињења СНС-а и СПАС-а, који ће, како је рекао, бити један од темељних политичких докумената Српске напредне странке за будућност. 
Први човек СНС-а рекао је да је добио оставку Небојше Стефановића на место председника Градског одбора странке, а потпредседник СНС-а Милош Вучевић изјавио је да је на седници та оставка констатована, али да се није расправљало о оставкама и сменама било кога у извршној власти.
Вучић је на седници своје партијске другове позвао да не троше енергију на унутарстраначке обрачуне, јер ће у супротном бити искључени из СНС-а. „Нећу више да чујем да је неко снимао оног ко му је председник у општинском одбору и да то шаље оним најгорима у Србији и да њих користи у политичким обрачунима унутар странке“, поручио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *