RASNA IMUNIZACIJA BELOG STADA

Hajka protiv Udruženja stranih novinara u Holivudu i bojkot nagrade Zlatni globus

Tekući veoma agresivni i žestoki napad na Zlatni globus i neprihvatljivo belo članstvo Udruženja stranih novinara akreditovanih u Holivudu koje ga dodeljuje samo je deo daleko šire akcije sveobuhvatnog i koordiniranog progona bele rase iz svih organizacija koje donose odluke u šou-biznisu

Tokom još uvek prisutne pandemije virusa korona često ste mogli da čujete „struku“ kako pominje imunitet stada. Stado ste (smo) naravno svi vi (mi). To što nas makar i u tom kontekstu smatraju stadom mnogima je delovalo uvredljivo i neprimereno. Ali ako se bolje razmisli, gotovo da je teško naći deo života u kome se s ljudima ne postupa kao sa stadom. Ili u kome to stado ne smatra da baš tako treba da se s njim postupa. Jedino je potreban autoritet. Vođa. Čobanin. Onaj koji će povesti stado i narediti mu kako da se ponaša, u šta da veruje, šta i kada i kako da radi. A to stado najviše mrzi one u stadu koji odskaču. Koji bi da ne budu deo krda i, još gore, koji vide kako su glupavi oni koji uživaju u naređenoj krotkosti stada. I baš se to događa u svetskom stadu koje je oformio novi svetski „liberalni“ poredak. Novo normalno, nove vrednosti, nove slobode, ali za one koji to novo ne prihvataju i nove neslobode. Sve te nove „vrednosti“ i načela se uvode nasilno, brutalno, agresivno, bez milosti i oproštaja. Neoliberalni zapadni fašizam koji se nameće celom svetu kao svoje najmoćnije i najuticajnije oružje koristi medije i šou-biznis. Posebno su u uspostavljanju novih vrednosti uspešni ovi drugi. Industrija zabave je kroz svoje navodno zabavne i umetničke proizvode poturila novi sistem vrednosti koji je potpuno preokrenuo naš svet. U orvelijanskom pohodu na neistomišljenike i one koji ne žele da budu stado novog normalnog promotori tog novog normalnog se udružuju u medijski i finansijski moćne organizacije, navodno demokratske i spontane a po svemu sektaške i suštinski fašističke, a koje koriste moć medija, ogroman potencijal uticaja proizvoda zabavne industrije i moć slave njenih zvezda. Najnoviji pohod koji traje poslednjih godina, onaj protiv navodnog rasizma bele rase, u fazi intenzivne instalacije prikladnih načela crnopremazanog stada, kulminirao je tekućim atakom na nagradu Zlatni globus, koju decenijama dodeljuje Udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu (HFPA). Na detaljno koordiniranoj brutalnoj sili koja se ustremila sa svih strana na ovo udruženje pozavidela bi i propagandna Gebelsova služba, i Ministarstvo istine iz Orvelovog štiva moglo bi koje čime da se naoruža iz ovog demokratskog arsenala.

Jedino preostalo „previše belo“ udruženje

Šta se zamera Udruženju koje stoji iza Zlatnog globusa? Najpre, a što je najstrašnije od svega, što je „belo“. Da, baš tako. Niko od sve brojnijih, vidi se iz jednog centra moći dirigovanih napadača, nije ni pomenuo eventualnu nestručnost, zlonamernost, politički ili lokalpatriotski opredeljeno članstvo ovog udruženja prilikom biranja nominacija za njihov Zlatni globus ili laureata te nagrade. Ne, to što je Udruženje sastavljeno od belih članova najveći je i neoprostivi greh što samo iz tog razloga dovodi u pitanje i samu nagradu koja je, eto, zato što dolazi od belih glasača postala sramotna, nepravična, samim tim i nepotrebna. Pored adekvatno drugim bojama obojenih napadača ipak su najglasniji kritičari ovog u zabavnoj industriji jedinog „previše belog“ udruženja koje odlučuje o uglednim nagradama – belci! Udruženje koje stoji iza Zlatnog globusa stavljeno je na stub srama i trenutno je otvorena sezona lova na njih sa precizno koordiniranim napadima sa svih strana. I to od veoma uticajnih organizacija, čuvenih glasila ili zvezda sa superstar oreolom.
Objavljujući seriju pamfletskih članaka, protiv kolega iz ovog udruženja stao je čak i nekada jedan od najuticajnijih i stručno najodgovornijih filmskih magazina – „Varajeti“. Pod ciničnim naslovom „Zašto svet bez Zlatnog globusa uopšte nije loš svet“ portorikanski crnac Klejton Dejvis, osnivač i ponosni urednik portala koji se bavi praćenjem nagrada što se dodeljuju u šou-biznisu, ali i, što je i te kako značajnije, predsednik Udruženja latino novinara specijalizovanih za oblast zabavne industrije, u nedavnom izdanju „Varajetija“ osuo je paljbu na HFPA i njihov Zlatni globus, pozivajući ne samo na bojkot ove nagrade već i na njeno ukidanje! Razlog je jedan: zato što su članovi HFPA belci! Ništa drugo. To je dovoljno. Preplašeno rukovodstvo HFPA obznanilo je da je napravilo detaljan plan reorganizacije i potpune izmene načina odlučivanja o nominacijama i laureatima Zlatnog globusa. Ali njihov plan je, rekoše kritičari adekvatnih boja, neiskren i previše je spor. Otud postoji velika šansa da se dodela Zlatnog globusa za 2022. godinu ne dogodi. Prefarbavanje poželjnim bojama svakako će biti obavljeno daleko hitrije, pa institucija iza ove nagrade koja je oduvek smatrana „drugom najvažnijom“, odmah posle Oskara, i to na svetskom nivou, ima čemu da se nada. Protiv ove nagrade i aktuelnog ustrojstva HFPA ustao je i u ovom momentu ubedljivo najmoćniji studio-distributer „Netfliks“, koji se takođe založio za bojkot nagrade sve dok se ne obavi adekvatna reorganizacija ovog udruženja. I kada je video da bi njegov gest mogao da dobije po njegovu karijeru finansijski bezbedan, a politički izuzetno koristan tok, oglasio se i holivudski glumac Tom Kruz, čiji je superstar status poslednjih godina ozbiljno ugrožen. Navodno je, neviđeno uvređen nedovoljnim crnilom u sastavu HFPA, odlučio da im demonstrativno vrati sva tri svoja Zlatna globusa koje je tokom karijere dobio. Možda će politički njegov buntovni gest i imati neke povoljne efekte, ali je nekada slavni glumac po obznani ove svoje odluke ismejan od dela publike na društvenim mrežama. Komentari su se kretali u rasponu od koga je briga što on vraća svoje Globuse, preko što nije vratio pare koje je zaradio od uloga za koje je nagrađen, do napada na njegovu providnu dvoličnost i zaista bedni način da se skrene pažnja i pri tome se zaradi neki politički poen.

Neophodnost etničke svesti

Napad na Zlatni globus i belo članstvo HFPA samo je jedan deo daleko šire akcije sveobuhvatnog i koordiniranog progona bele rase iz svih organizacija koje donose odluke u šou-biznisu. Ta akcija traje godinama i sve više se zahuktava. Oni koji, kao trenutno HFPA, nisu postali deo pokornog stada medijski se linčuju. Oni drugi su na vreme naučili lekcije novog normalnog, kao tri Akademije televizijske umetnosti i nauka koje stoje iza čuvenog Emija, a koje su najavile da će za sledeći turnus dodele ovog priznanja imati rekordan broj crnoputih glumaca i autora u preko sedamdeset godina dugoj istoriji postojanja ove nagrade! To je pravi stav! Jer ako nagrade ne mogu da budu dovoljno „crne“, ne treba ni da budu dodeljivane! Ili, kako reče, pomenuti Dejvis, sadašnji Zlatni globus bez odgovarajuće etničke svesti (čitaj tamnijih nijansi boje kože) nije ni zlatan a ni globalan. Što se tiče ovog poslednjeg, tu je apsolutno u pravu. Dok se ne pridruži globalističkom krdu bolje mu je da ne postoji.

Jedan komentar

  1. Ljekso Wien

    Isti ovaj Variety magazin je izvršio brutalnu hajku na našu Daru iz Jasenovca, koja je odlučujuće uticala na to da se ostali vodeći liberalni show-biz listovi okrenu protiv Dare. Zbog toga verujem da će Variety i u ovom slučaju uspeti u svom naumu. Tužno, ali dovoljno jasno da se treba raditi na tome da filmske industrije drugih zemalja zamene američke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *