РАСНА ИМУНИЗАЦИЈА БЕЛОГ СТАДА

Хајка против Удружења страних новинара у Холивуду и бојкот награде Златни глобус

Текући веома агресивни и жестоки напад на Златни глобус и неприхватљиво бело чланство Удружења страних новинара акредитованих у Холивуду које га додељује само је део далеко шире акције свеобухватног и координираног прогона беле расе из свих организација које доносе одлуке у шоу-бизнису

Tоком још увек присутне пандемије вируса корона често сте могли да чујете „струку“ како помиње имунитет стада. Стадо сте (смо) наравно сви ви (ми). То што нас макар и у том контексту сматрају стадом многима је деловало увредљиво и непримерено. Али ако се боље размисли, готово да је тешко наћи део живота у коме се с људима не поступа као са стадом. Или у коме то стадо не сматра да баш тако треба да се с њим поступа. Једино је потребан ауторитет. Вођа. Чобанин. Онај који ће повести стадо и наредити му како да се понаша, у шта да верује, шта и када и како да ради. А то стадо највише мрзи оне у стаду који одскачу. Који би да не буду део крда и, још горе, који виде како су глупави они који уживају у наређеној кроткости стада. И баш се то догађа у светском стаду које је оформио нови светски „либерални“ поредак. Ново нормално, нове вредности, нове слободе, али за оне који то ново не прихватају и нове неслободе. Све те нове „вредности“ и начела се уводе насилно, брутално, агресивно, без милости и опроштаја. Неолиберални западни фашизам који се намеће целом свету као своје најмоћније и најутицајније оружје користи медије и шоу-бизнис. Посебно су у успостављању нових вредности успешни ови други. Индустрија забаве је кроз своје наводно забавне и уметничке производе потурила нови систем вредности који је потпуно преокренуо наш свет. У орвелијанском походу на неистомишљенике и оне који не желе да буду стадо новог нормалног промотори тог новог нормалног се удружују у медијски и финансијски моћне организације, наводно демократске и спонтане а по свему секташке и суштински фашистичке, а које користе моћ медија, огроман потенцијал утицаја производа забавне индустрије и моћ славе њених звезда. Најновији поход који траје последњих година, онај против наводног расизма беле расе, у фази интензивне инсталације прикладних начела црнопремазаног стада, кулминирао је текућим атаком на награду Златни глобус, коју деценијама додељује Удружење страних новинара акредитованих у Холивуду (ХФПА). На детаљно координираној бруталној сили која се устремила са свих страна на ово удружење позавидела би и пропагандна Гебелсова служба, и Министарство истине из Орвеловог штива могло би које чиме да се наоружа из овог демократског арсенала.

Једино преостало „превише бело“ удружење

Шта се замера Удружењу које стоји иза Златног глобуса? Најпре, а што је најстрашније од свега, што је „бело“. Да, баш тако. Нико од све бројнијих, види се из једног центра моћи диригованих нападача, није ни поменуо евентуалну нестручност, злонамерност, политички или локалпатриотски опредељено чланство овог удружења приликом бирања номинација за њихов Златни глобус или лауреата те награде. Не, то што је Удружење састављено од белих чланова највећи је и неопростиви грех што само из тог разлога доводи у питање и саму награду која је, ето, зато што долази од белих гласача постала срамотна, неправична, самим тим и непотребна. Поред адекватно другим бојама обојених нападача ипак су најгласнији критичари овог у забавној индустрији јединог „превише белог“ удружења које одлучује о угледним наградама – белци! Удружење које стоји иза Златног глобуса стављено је на стуб срама и тренутно је отворена сезона лова на њих са прецизно координираним нападима са свих страна. И то од веома утицајних организација, чувених гласила или звезда са суперстар ореолом.
Објављујући серију памфлетских чланака, против колега из овог удружења стао је чак и некада један од најутицајнијих и стручно најодговорнијих филмских магазина – „Варајети“. Под циничним насловом „Зашто свет без Златног глобуса уопште није лош свет“ порторикански црнац Клејтон Дејвис, оснивач и поносни уредник портала који се бави праћењем награда што се додељују у шоу-бизнису, али и, што је и те како значајније, председник Удружења латино новинара специјализованих за област забавне индустрије, у недавном издању „Варајетија“ осуо је паљбу на ХФПА и њихов Златни глобус, позивајући не само на бојкот ове награде већ и на њено укидање! Разлог је један: зато што су чланови ХФПА белци! Ништа друго. То је довољно. Преплашено руководство ХФПА обзнанило је да је направило детаљан план реорганизације и потпуне измене начина одлучивања о номинацијама и лауреатима Златног глобуса. Али њихов план је, рекоше критичари адекватних боја, неискрен и превише је спор. Отуд постоји велика шанса да се додела Златног глобуса за 2022. годину не догоди. Префарбавање пожељним бојама свакако ће бити обављено далеко хитрије, па институција иза ове награде која је одувек сматрана „другом најважнијом“, одмах после Оскара, и то на светском нивоу, има чему да се нада. Против ове награде и актуелног устројства ХФПА устао је и у овом моменту убедљиво најмоћнији студио-дистрибутер „Нетфликс“, који се такође заложио за бојкот награде све док се не обави адекватна реорганизација овог удружења. И када је видео да би његов гест могао да добије по његову каријеру финансијски безбедан, а политички изузетно користан ток, огласио се и холивудски глумац Том Круз, чији је суперстар статус последњих година озбиљно угрожен. Наводно је, невиђено увређен недовољним црнилом у саставу ХФПА, одлучио да им демонстративно врати сва три своја Златна глобуса које је током каријере добио. Можда ће политички његов бунтовни гест и имати неке повољне ефекте, али је некада славни глумац по обзнани ове своје одлуке исмејан од дела публике на друштвеним мрежама. Коментари су се кретали у распону од кога је брига што он враћа своје Глобусе, преко што није вратио паре које је зарадио од улога за које је награђен, до напада на његову провидну дволичност и заиста бедни начин да се скрене пажња и при томе се заради неки политички поен.

Неопходност етничке свести

Напад на Златни глобус и бело чланство ХФПА само је један део далеко шире акције свеобухватног и координираног прогона беле расе из свих организација које доносе одлуке у шоу-бизнису. Та акција траје годинама и све више се захуктава. Они који, као тренутно ХФПА, нису постали део покорног стада медијски се линчују. Они други су на време научили лекције новог нормалног, као три Академије телевизијске уметности и наука које стоје иза чувеног Емија, а које су најавиле да ће за следећи турнус доделе овог признања имати рекордан број црнопутих глумаца и аутора у преко седамдесет година дугој историји постојања ове награде! То је прави став! Јер ако награде не могу да буду довољно „црне“, не треба ни да буду додељиване! Или, како рече, поменути Дејвис, садашњи Златни глобус без одговарајуће етничке свести (читај тамнијих нијанси боје коже) није ни златан а ни глобалан. Што се тиче овог последњег, ту је апсолутно у праву. Док се не придружи глобалистичком крду боље му је да не постоји.

Један коментар

  1. Isti ovaj Variety magazin je izvršio brutalnu hajku na našu Daru iz Jasenovca, koja je odlučujuće uticala na to da se ostali vodeći liberalni show-biz listovi okrenu protiv Dare. Zbog toga verujem da će Variety i u ovom slučaju uspeti u svom naumu. Tužno, ali dovoljno jasno da se treba raditi na tome da filmske industrije drugih zemalja zamene američke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *