Америчка веза

Како је – напокон – на дневни ред у Српској напредној странци дошла смена Небојше Стефановића? И зашто је за разумевање ове афере необично важан случај бекства извесног Николе Вушовића Џонија из екстрадиционог притвора у Доминиканској Републици…

Изгледа да Небојша Стефановић, актуелни министар одбране, бивши министар полиције и за-садашњи председник Градског одбора владајуће Српске напредне странке, током боравка на свим својим функцијама, судећи барем по досадашњем пребројавању, није стекао много више од, прецизно, ни једног довољно верног сарадника да му сад пружи непоколебљиву подршку. Ко зна, можда је баш то и заслужио.
Док је насупрот томе поприлично јасно чиме је заслужио да се „Данас“ према њему баш сад определи сасвим другачије него досад, наиме, био му је предмет озбиљне критике, повремено до често и заслужене, све док је Небојша Стефановић могао да буде приписан Александру Вучићу. А сада би, кад то више није могуће, да га представе као жртву стаљинистичких чистки који, је’л, као такав, а приори заслужује извесно разумевање, ако не и симпатије. Уосталом, очигледно је да је овде реч о двоструким аршинима какви заслужују темељан презир већ и стога што је једино то пристојно, будући да својом бруталном недоследношћу у старту онемогућавају било какву разложну расправу аргументима. Шта рећи осим да је „Данас“ у власништву компаније „Јунајтед медија“.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *