БЕОГРАД И ВАКЦИНЕ – УЈЕДИЊЕНИ ПРОТИВ ВУЧИЋА

Не пада корона да би прекрила брег, да парафразирамо народну пословицу, него да свака зверка покаже свој траг. Ова пошаст нам је још једном показала, овога пута одлуком београдских власти да вакцине које је купила Србија несебично подели с грађанима региона, да су „зверке“ у стању да и у најбољи гест учитају зло. Лепота је у оку посматрача, што се оно каже

Како ико у босанској власти може мирно спавати док гледа редове босанских грађана како хрле у Србију, која им је толико зла нанијела на тијелу и души, која негира геноцид, која нема емпатију за њихов бол и патњу, али, ето, има сажаљење за њихов страх од короне да их вакцинише? Да ли је ико из Босне од босанских љекара провјерио садржај и квалитет тих вакцина, које наши људи примају у Србији? У рату смо под ембаргом знали и могли доћи до оружја у одбрани од српске агресије, а сада ви, Бакире, нисте у стању набавити вакцине за босанске грађане, који су због ваше инертности и безосјећајности приморани да иду по здравље у Србију? Да сам на твом мјесту, Бакире, ја бих вакцине избио из камена, али не бих допустио ову срамоту стољећа за наш народ и државу – навео је, између осталог, председник Свјетског бошњачког конгреса и бивши реис-ул-улема Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић у реаговању на најновији геноцидни потез великосрпског Београда над недужним „Бошњацима/Босанцима“ (пишући овако Мустафа Церић показује да се ни он сам са собом још није договорио око назива своје нације).

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

5 коментара

 1. Tоплица

  Овај акт доброчинства наших власти према суседима, поздрављамо, а једино се плашимо накнадних скандала у вези квалитета, пре свега америчких вакцина. Управо слушам шта о томе говори Стивен Хоц и сматрам де не треба да се оглушујемо о све то. Ево и вести да смо ми за Кинеску вакцину напросто пробно поље, а кад знамо којом брзином су вакцине створене и нама стигле недовољно испитане, онда је разлога за зебњу довољно.
  Истовремено јавио се и извесни академик (Америке, Канаде ?) Зоран Војић са тврдњама да не страдамо само од Ковида него и од својеврсног запрашивања пласичним честицама, које онда прекрију плућа итд., доводећи до последица као код Ковида ! Чујемо да је чудесно танак слој некакве пластичне масе остао након некаквог запрашивања на Тари ? Ко је тај, ко ће нам о свему томе донети ваљане информације ?

 2. Vaso Petković

  Baš je sve ovo što se dešava kompletno ludilo!!Da li iko u svijetu “besplatno” vakciniše građane drugih država a račun plaća domicilna sirotinja ???!!!.Vajne demokrate,humanisti i borci za ljudska prava čine sve da unaprijed preskupo plaćene vakcine ne isporuče naručiocima dok prvo ne završe imunizaciju svojih građana.To čine bez imalo savjesti ,poštenja i odgovornosti !!!Ako išta čine ,to rade vrlo simbolično ,ostalo je samo demagogija i prazna obećanja.
  Ko se sjetio u Beogradu ove ideje,glumeći kosmopolitski humanizam na račun svojih građana,stvarno je veći od Isusa Hrista ili totalna budala.
  Mislim da niko od okolnih političara pa i sam Cerić nikada neće pravilno razumjeti ,naizgled potpuno humanu akciju i želju da se pomogne ugroženom narodu,a kamo li izraziti svoju zahvalnost na dobročinstvu.To je samo još jedan razlog više da se pojača mežnja i animozitet.Što god dobro učiniš ili bilo šta kažeš ti si uvijek -KRIV !!!!

 3. G. Rodiću griješite, nisu oni papci oni su predsjednik i premjer Republike Hrvatske i to je žalosno. Da su papci nebi niti bilo važno.

 4. Ima i za nas ili Vas koji hocete vakcine.Ja licno smatram da je to vakcinisanje suseda naj veci domet ove politike.

 5. Маторац

  При крају текста стоји ово:
  “У Церићевом случају та мржња је усмерена на Србе као народ и шта год и како год Срби да ураде они ће остати геноцидни агресори.”
  Нико ни од Босанаца/Бошњака да каже да је та мржња усмерена против народа друге вере, православаца.

  Кад у филму о Дари из Јасеновца усташа објашњава Немцу зашто осим Јевреја и Цигана треба побити и Србе он једноставно каже: “Зато што су Срби”. Редитељ му није ставио у уста суштину – зато што су православци, зато што нису католици. По чему се Србин који живи у Хрватској (текст се односи на Босанце/Бошњаке, али је исто), било да је сељак, пиљар, апотекар, адвокат… разликује од Хрвата сељака, адвоката…? И то толико много да је заслужио да нестане из Хрватске на један од три начина. Ко се покатоличио преживео је.
  То не жели нико да истакне, а просто је за схватање кад се то убаци у једначину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *