Srbija – najbolja kada je najteže

Državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Živković i generalni direktor kuće Pečat Nataša Francisti

Ministarstvo odbrane Srbije nagradilo kompanije, pojedince i medije koji su pomogli u borbi protiv COVID-19

Ceremonija svečanog uručivanja vojnih priznanja i zahvalnica kompanijama, pojedincima i medijima koji su donirali sredstva i pružili podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti COVID-19 održana je 18. maja u Domu garde na Topčideru. U ime predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ali i – kako je rečeno – u ime svakog vojnika i pacijenta, svima onima koji su donirali sredstva, svoje proizvode i usluge i tako doprineli zajedničkoj borbi protiv širenja i u suzbijanju virusa korona, zahvalio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Poručio je da je zahvaljujući njima „Srbija pokazala svoje najbolje i najlepše lice onda kada je bilo najteže“.

Mogli smo ponosno da stojimo pred strancima, da im pokažemo šta smo u stanju da napravimo: Aleksandar Vulin, ministar odbrane

„Bili ste i još uvek ste tu. Zato sam vam zahvalan i u ime Srbije i u ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u ime građana Srbije, u ime svakog vojnika, u ime svakog pacijenta. Zahvalan, što smo mogli tako ponosno da stojimo pred strancima, da im pokažemo šta smo u stanju da napravimo i kakvo gostoprimstvo da im pružimo. Hvala što nijedan naš vojnik, nijedan naš zdravstveni radnik nije bio bez pažnje i bez toplog napitka, što nije bio bez zaštitne opreme i sredstva za dezinfekciju, što nije bio bez hleba, bez novina. Hvala vam što ste brinuli o njima kao da su vaši, a zapravo i jesu vaši. Hvala vam puno u ime države Srbije koja je pokazala svoje najbolje i najlepše lice, a i mi sa njom i mi u njoj“, rekao je ministar Vulin istakavši da se zemlja poput Srbije s moćnijima ne može meriti po broju stanovnika i kvadratnih kilometara, visini bruto društvenog proizvoda ili po bogatstvu, već samo po vrednosti i vrlini njenih ljudi.
U ime dobitnika priznanja okupljenim se obratio vlasnik i direktor preduzeća „Termomont“ Dejan Burčul, koji je zahvalio svima koji se već mesecima bore protiv virusa korona – medicinskim radnicima, vojnicima i policajcima, kao i Ministarstvu odbrane.
„Ponosni smo na jedinstvo desetak kompanija sa više stotina zaposlenih gde se, bez prethodne pripreme, radilo kao jedan, uspeli smo u našoj nameri da završimo bolnicu u rekordnom roku i da našim sugrađanima obezbedimo mesto gde će se kvalitetno lečiti. Nadam se da smo pokazali izuzetnu motivisanost, da smo svi radili i utrkivali se jedni sa drugima i nadam se da smo bar delimično pokazali koliko nam je stalo do naše zemlje koju volimo i u kojoj živimo“, rekao je Burčul.
Među dobitnicima priznanja od strane Ministarstva odbrane Republike Srbije su, pored ostalih, Sveti arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve, „Adligat“, „Šumadijaput“, „Elektromont“…
Vojne spomen-medalje za izuzetan doprinos sistemu odbrane Republike Srbije uručio je laureatima ministar Vulin, plakete Ministarstva odbrane načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, dok je zahvalnice Ministarstva odbrane, a jedna je dodeljena i kompaniji „Naš Pečat“, odnosno našem nedeljniku, uručio državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Živković.
Kovid bolnici na Sajmu u Beogradu, bolnici u Hali Čair u Nišu, Kliničkom centru Vojvodine i VMC Karaburma naša kompanija je donirala oko hiljadu primeraka magazina „Pečat“ i 500 knjiga – izbor naslova koje je štampala naša kuća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *