Србија – најбоља када је најтеже

Државни секретар Министарства одбране Александар Живковић и генерални директор куће Печат Наташа Францисти

Министарство одбране Србије наградило компаније, појединце и медије који су помогли у борби против ЦОВИД-19

Церемонија свечаног уручивања војних признања и захвалница компанијама, појединцима и медијима који су донирали средства и пружили подршку Министарству одбране и Војсци Србије током борбе на сузбијању заразне болести ЦОВИД-19 одржана је 18. маја у Дому гарде на Топчидеру. У име председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, али и – како је речено – у име сваког војника и пацијента, свима онима који су донирали средства, своје производе и услуге и тако допринели заједничкој борби против ширења и у сузбијању вируса корона, захвалио је министар одбране Александар Вулин. Поручио је да је захваљујући њима „Србија показала своје најбоље и најлепше лице онда када је било најтеже“.

Могли смо поносно да стојимо пред странцима, да им покажемо шта смо у стању да направимо: Александар Вулин, министар одбране

„Били сте и још увек сте ту. Зато сам вам захвалан и у име Србије и у име врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, у име грађана Србије, у име сваког војника, у име сваког пацијента. Захвалан, што смо могли тако поносно да стојимо пред странцима, да им покажемо шта смо у стању да направимо и какво гостопримство да им пружимо. Хвала што ниједан наш војник, ниједан наш здравствени радник није био без пажње и без топлог напитка, што није био без заштитне опреме и средства за дезинфекцију, што није био без хлеба, без новина. Хвала вам што сте бринули о њима као да су ваши, а заправо и јесу ваши. Хвала вам пуно у име државе Србије која је показала своје најбоље и најлепше лице, а и ми са њом и ми у њој“, рекао је министар Вулин истакавши да се земља попут Србије с моћнијима не може мерити по броју становника и квадратних километара, висини бруто друштвеног производа или по богатству, већ само по вредности и врлини њених људи.
У име добитника признања окупљеним се обратио власник и директор предузећа „Термомонт“ Дејан Бурчул, који је захвалио свима који се већ месецима боре против вируса корона – медицинским радницима, војницима и полицајцима, као и Министарству одбране.
„Поносни смо на јединство десетак компанија са више стотина запослених где се, без претходне припреме, радило као један, успели смо у нашој намери да завршимо болницу у рекордном року и да нашим суграђанима обезбедимо место где ће се квалитетно лечити. Надам се да смо показали изузетну мотивисаност, да смо сви радили и утркивали се једни са другима и надам се да смо бар делимично показали колико нам је стало до наше земље коју волимо и у којој живимо“, рекао је Бурчул.
Међу добитницима признања од стране Министарства одбране Републике Србије су, поред осталих, Свети архијерејски Синод Српске православне цркве, „Адлигат“, „Шумадијапут“, „Електромонт“…
Војне спомен-медаље за изузетан допринос систему одбране Републике Србије уручио је лауреатима министар Вулин, плакете Министарства одбране начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, док је захвалнице Министарства одбране, а једна је додељена и компанији „Наш Печат“, односно нашем недељнику, уручио државни секретар Министарства одбране Александар Живковић.
Ковид болници на Сајму у Београду, болници у Хали Чаир у Нишу, Клиничком центру Војводине и ВМЦ Карабурма наша компанија је донирала око хиљаду примерака магазина „Печат“ и 500 књига – избор наслова које је штампала наша кућа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *