ЕПС инвестира и модернизује

Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС, и Дарко Глишић, председник општине УБ, пустили у рад нову ТС „Чучуге“

Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“, и Дарко Глишић, председник општине УБ, пустили су у рад нову трафостаницу 35/10 kV „Чучуге“, која ће додатно побољшати сигурност напајања електричном енергијом грађана и привреде овог дела Србије. Они су обишли и завршне радове на новој високонапонској трафостаници 110/35 kV „Уб“ у индустријској зони.
„Убско подручје се економски развија, а са становишта снабдевања то је прилично тежак терен у који се, нажалост, није улагало деценијама. Сходно успешној развојној и економској политици Александра Вучића, изградњом ауто-пута Уб постаје све интересантнији и неопходно је било бавити се реконструкцијом и изградњом мреже за снабдевање електричном енергијом. Данас смо сведоци да Уб има две нове трафостанице у индустријској зони, најмодерније, потпуно аутоматизоване. У ове две трафостанице уложено је око 4,5 милиона евра, а у последње четири године у овом крају инвестирали смо око милијарду динара и урадили више од 84 километра нисконапонске мреже“, рекао је Грчић.

Затим је истакао да је трафостаница „Уб“ 110/35 kV веома важна за будућност Уба. Повећана је инсталисана снага ове ТС, са 4 мегаволт-ампера на 31,5 мегаволт-ампера у овој фази. Остављена је могућност и да се с растом потреба снага ТС удвостручи у следећој инвестиционој фази. Први човек ЕПС-а је нагласио да се са ЕМС гради нови кабл за ТС „Уб“.
„Инсталисана снага нове трафостанице у Чучугама је осам мегаволт-ампера и из ње је изведено пет 10 kV извода за околна насеља. То ће повећати поузданост напајања и омогућити прикључење нових корисника. Појачавамо и стабилизујемо сигурност напајања за све потребе житеља 20 околних села. То је веома важно јер грађани више неће имати проблема у напајању, што је посебно битно за пољопривреду и прераду. Наш циљ је да свако домаћинство има стабилно снабдевање“, рекао је Грчић.
Дарко Глишић, председник општине Уб, захвалио је држави Србији и руководству „Електропривреде Србије“ у име свих грађана ове општине, јер су два капитална објекта приведена крају.
„Једну трафостаницу смо пустили у рад, а очекујемо да друга почне да ради до краја године. То су темељи нашег даљег развоја и то даје могућности да се даље развијамо и достигнемо виши ниво. Било је раније проблема у снабдевању електричном енергијом у читавом овом сплету села, али дочекали смо тај дан да можемо да кажемо да смо то решили“,изјавио је Глишић и додао: „уз мање надоградње које ће се десити ускоро, у потпуности ћемо стабилизовати сваки засеок. После неколико година преданог рада, завршили смо велики посао и идемо даље са новим радовима.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *