НИС-ови волонтери у Ботаничкој башти

Ова традиционална акција представља наставак дугогодишње сарадње НИС-а и Ботаничке баште „Јевремовац“

Волонтери НИС-а учествовали су у јесењем улепшавању Ботаничке баште„Јевремовац“, паркa посебног еколошког значаја за Београд. Акција инспирисана природом у загрљају јесени осмишљена je кроз тимску игру.
Тимови поетских назива – „Тиса“, „Леска“, „Гинко“, „Дивљи кестен“, „Гвоздено дрво“, „Оморика“, „Јапански врт“, „Бели дуд“ … – с баштенским алатом распоредили су се дуж пет хектара ове баште са циљем јесењег чишћења ове оазе мира и тишине у главном граду.
Око 70 вредних баштована у већ препознатљивим мајицама „Клуба волонтера“ НИС-а пажљиво су уклонили опало лишће и поставили травнати тепих, уређујући једну од најраскошнијих ботаничких башти ове врсте у овом делу Европе с преко 2.500 биљних врста из читавог света.
Ова акција представља наставак дугогодишње сарадње НИС-а и Ботаничке баште „Јевремовац“. Нафтна индустрија Србије је препознала значај овог споменика природе, архитектонске и културно-историјске вредности. Између осталог, обезбеђено је гориво за загревање стакленика у коме се налазе вредне и ретке биљке, а Башта је додатно улепшана донацијом за изградњу дрвене перголе – презентационог простора на отвореном. Две године заредом ова београдска зелена оаза била је и место окупљања запослених НИС-а поводом Дана компаније.
Иако је од формалног оснивања „Клуба волонтера“ НИС-а протекло тек годину дана, уз учешће око 900 волонтера досад су реализоване бројне акције с фокусом на помоћ социјално угроженим категоријама, деци и омладини, затим уређење простора у дечјим болницама, те заштиту животне средине. Једна од последњих је подршка активностима „Нурдора“ у акцији „Пружи корак“ у којој је учествовало више од 300 запослених из читаве Србије, а чији циљ је био прикупљање средстава за изградњу нове Родитељске куће у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *