Политички ТВ каблови

Весић контра СББ

Власт је чекала да кабловски оператер СББ нарасте до неподношљивих размера, па тек онда по њему, као опозиционом елементу, удари из свих оружја

Никада се једна власт није толико бавила опозицијом, иако је веома стабилна у владајућем седлу и са никад бољим рејтинзима популарности. И не ради се ту у одговорима на нападе опозиције, већ супротно – опозиција је свакодневно на тапету власти. Не либи се тога ни сам председник Србије Александар Вучић, мада су у томе нарочито активне његове „штитоноше“, заменик градоначелника Београда Горан Весић пре свега. Са друге стране, персонално, то су Драган Ђилас и његови пајтоси у Савезу за Србију, као и „опозициони медији“, оличени у Драгану Шолаку, медијском магнату, сувласнику кабловског оператера СББ и председнику борда „Јунајтед групе“, која је опет власник ТВ Н1 и још неколико локалних телевизија.
Вербални сукоб само што се не претвори у прави рат јер се већ потежу и нека тежа оружја, све уз претњу судовима и затворима. Овај рововски ескапизам прате велики медијски баражи, не толико због истине колико због гласачког, ако не и навијачког тела, од којих зависе избори и долазак или опстанак на власти.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.