Gavrani plave krvi

Legenda koju Englezi pomno čuvaju kaže da ako gavrani napuste hiljadu godina staru tvrđavu Tauer, to će biti znak propasti kraljevstva

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.

LAŽE KO ENGLEZ Pojavi se u novinama vest da su se na kuli Tauer u Londonu ispilila četiri ptića od gavrana. Vest, ako je tačna, jer ko danas sme verovati Englezima (laže ko Englez, izreka zabeležena u Dragačevu), obradovala je englesku kraljicu, poglavara Anglikanske crkve i zaštitnicu vere. Po rečima izvesnog Kristofera Skejfa, ako se i njemu sme bilo šta verovati, svi su zadovoljni; od gavrana do kraljevske porodice, jer su to prvi ptići iz gnezda izašli u Taueru za poslednjih 30 godina. Navodno ptići su ugledali ovozemaljski svet na Đurđevdan, što radost kraljičinih naslednika, ako je nadžive, čini još većom.
Legenda koju Englezi pomno čuvaju, dok drugima predlažu da se sopstvenih legendi odreknu i zagledaju samo u budućnost, tvrdi da ako gavrani napuste hiljadu godina staru tvrđavu Tauer, to će biti znak propasti kraljevstva. Veliki kamen sa srca hladnih Engleza je pao kad su se mali gavrani pojavili u gnezdu. Vest koja je možda tačna a možda i nije, jer danas je moderno širiti laži, ukazuje da kad jedno kraljevstvo padne u beznađe, onda se iz skrivenih ormarića izvlači prošlost koja im može pomoći da prežive sadašnjost. Recept star hiljadama godina. Više puta oproban. Početkom februara ove godine (vidi „Pečat“ br. 556) kraljica Velike Britanije i poglavar Anglikanske crkve održala je govor povodom nesuglasica u društvu i Parlamentu oko uslova za izlazak Britanije iz evrounijatske zajednice. Javno je rekla: „Dok tražimo nove odgovore u moderno doba, više volim oprobane i proverene recepte!“ Nije prošlo dugo vremena, a pređe se sa reči na dela. Gavrani se ispilili. Šta je sledeće? Znaju oni koji prošlost drugima zabranjuju, a svoju čuvaju kao zenicu oka.

SRBIMA NA NAUK Nama, Srbima, na nauk. Ne slušajmo i ne povodimo se za onima koji nam uporno pred(lažu) i na(lažu) da se odreknemo tradicije, običaja, vere, jezika, ćirilice, legendi, rodoljubivih pesama i priča, tvrdeći da ćemo oslobođeni tereta prošlosti lakše upasti u evrounijatsku jamu u nekakvoj komesarskoj svetloj budućnosti. Jama će biti, ali svetle budućnosti o kojoj već decenijama trtljaju biti neće. Imaćemo samo ono što sami, uz Božju pomoć stvorimo i zato se ne odričimo sebe. Prijatelji, iz bratske i pravoslavne Rusije će pomoći, kao što su i ranije pomagali, ali ne mogu oni umesto nas završavati naše poslove. Zato jasno i jednoglasno svima recimo: Kosovo i Metohija je sastavni deo države Srbije i ni pod kakvim uslovima nećemo ga se odreći. Danas je pod vlašću NATO zločinaca i njihovih poslušnika Šiptara. Nije prvi put da neka sila za vremena vlada Kosovom i Metohijom. Bila je i država Srbija vekovima pod stranom okupacijom, pa se nije predala. Svaka sila traje pa posustane i onda nestane. Gde su danas Osmanlije, austrijski i nemački carevi, razni Kalaj upravitelji, Broz i njegovi komesari, vatikanski kardinali i evrounijatski komesari. Sve te umišljene zločince i njihove tvorevine smo nadživeli. Oni neka slave što su im se gavrani ispilili, a mi ćemo, Bogu hvala, nazdraviti zdravicom koju speva naš dobri srpski pesnik Ljubivoje Ršumović Ršum:
Narode neka ti zdravica ova
Bude umesto blagoslova
Što god radio deca ti se rađala.
I kad pevao
I kad snevao
I kad mukama odolevao
Deca ti se rađala
I kad ratio
I kad patio
I kad pamtio pa vratio
Deca ti se rađala
Nije bogat ko ima volova
Već kćeri i sinova
Nije silan ko ima pušaka
Već kolevki
Nek ljubav nadjača
Nek ne bude plača
Osim dečjeg
Silni nek se svađaju
Slabi pogađaju
A tebi nek se rađaju
I kad kadio
I voćke sadio
Pa i kad se ljutio i bogoradio
Deca ti se rađala
A daće Bog
Da rodi zob
I uzri klas
Pa da bude i za konje i za nas
I kad sveca slavio
I kad školu pravio
I kad se u čudu čudom bavio
Deca ti se rađala.
Narode srpski
Amin!
Daće Bog.

Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića, kapetana Dragana. Molimo se za zdravlje Džulijana Asanža. Pomozimo našoj braći i sestrama koji žive na Kosovu i Metohiji. Čuvajmo Republiku Srpsku. Dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *