Гаврани плаве крви

Легенда коју Енглези помно чувају каже да ако гаврани напусте хиљаду година стару тврђаву Тауер, то ће бити знак пропасти краљевства

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.

ЛАЖЕ КО ЕНГЛЕЗ Појави се у новинама вест да су се на кули Тауер у Лондону испилила четири птића од гаврана. Вест, ако је тачна, јер ко данас сме веровати Енглезима (лаже ко Енглез, изрека забележена у Драгачеву), обрадовала је енглеску краљицу, поглавара Англиканске цркве и заштитницу вере. По речима извесног Кристофера Скејфа, ако се и њему сме било шта веровати, сви су задовољни; од гаврана до краљевске породице, јер су то први птићи из гнезда изашли у Тауеру за последњих 30 година. Наводно птићи су угледали овоземаљски свет на Ђурђевдан, што радост краљичиних наследника, ако је надживе, чини још већом.
Легенда коју Енглези помно чувају, док другима предлажу да се сопствених легенди одрекну и загледају само у будућност, тврди да ако гаврани напусте хиљаду година стару тврђаву Тауер, то ће бити знак пропасти краљевства. Велики камен са срца хладних Енглеза је пао кад су се мали гаврани појавили у гнезду. Вест која је можда тачна а можда и није, јер данас је модерно ширити лажи, указује да кад једно краљевство падне у безнађе, онда се из скривених ормарића извлачи прошлост која им може помоћи да преживе садашњост. Рецепт стар хиљадама година. Више пута опробан. Почетком фебруара ове године (види „Печат“ бр. 556) краљица Велике Британије и поглавар Англиканске цркве одржала је говор поводом несугласица у друштву и Парламенту око услова за излазак Британије из евроунијатске заједнице. Јавно је рекла: „Док тражимо нове одговоре у модерно доба, више волим опробане и проверене рецепте!“ Није прошло дуго времена, а пређе се са речи на дела. Гаврани се испилили. Шта је следеће? Знају они који прошлост другима забрањују, а своју чувају као зеницу ока.

СРБИМА НА НАУК Нама, Србима, на наук. Не слушајмо и не поводимо се за онима који нам упорно пред(лажу) и на(лажу) да се одрекнемо традиције, обичаја, вере, језика, ћирилице, легенди, родољубивих песама и прича, тврдећи да ћемо ослобођени терета прошлости лакше упасти у евроунијатску јаму у некаквој комесарској светлој будућности. Јама ће бити, али светле будућности о којој већ деценијама тртљају бити неће. Имаћемо само оно што сами, уз Божју помоћ створимо и зато се не одричимо себе. Пријатељи, из братске и православне Русије ће помоћи, као што су и раније помагали, али не могу они уместо нас завршавати наше послове. Зато јасно и једногласно свима рецимо: Косово и Метохија је саставни део државе Србије и ни под каквим условима нећемо га се одрећи. Данас је под влашћу НАТО злочинаца и њихових послушника Шиптара. Није први пут да нека сила за времена влада Косовом и Метохијом. Била је и држава Србија вековима под страном окупацијом, па се није предала. Свака сила траје па посустане и онда нестане. Где су данас Османлије, аустријски и немачки цареви, разни Калај управитељи, Броз и његови комесари, ватикански кардинали и евроунијатски комесари. Све те умишљене злочинце и њихове творевине смо надживели. Они нека славе што су им се гаврани испилили, а ми ћемо, Богу хвала, наздравити здравицом коју спева наш добри српски песник Љубивоје Ршумовић Ршум:
Народе нека ти здравица ова
Буде уместо благослова
Што год радио деца ти се рађала.
И кад певао
И кад сневао
И кад мукама одолевао
Деца ти се рађала
И кад ратио
И кад патио
И кад памтио па вратио
Деца ти се рађала
Није богат ко има волова
Већ кћери и синова
Није силан ко има пушака
Већ колевки
Нек љубав надјача
Нек не буде плача
Осим дечјег
Силни нек се свађају
Слаби погађају
А теби нек се рађају
И кад кадио
И воћке садио
Па и кад се љутио и богорадио
Деца ти се рађала
А даће Бог
Да роди зоб
И узри клас
Па да буде и за коње и за нас
И кад свеца славио
И кад школу правио
И кад се у чуду чудом бавио
Деца ти се рађала.
Народе српски
Амин!
Даће Бог.

Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Молимо се за здравље Џулијана Асанжа. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *