Лаж је стара узданица

У Дипломатској историји модерне Европе нигде ни помена „држава“ чији су представници – Колинда Грабар и Хашим Тачи – били, гле чуда, у првим редовима прославе века од завршетка Великог рата

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије, наших пријатеља, деце, рођака умире од рака изазваног НАТО бомбама. Нико не одговара.

И НАТО У ВЕЛИКОМ РАТУ Лажи, лажи и само лажи стижу из евроунијатске „демократске“ заједнице. Лаж је стара узданица, записали су наши мудри преци и нама у памет оставили (Народне пословице, Архив Србије, Београд, 2018). Какве су све лажи изговорене у протеклих неколико дана, постиделе би лик и дело Барона Минхаузена, а наш Ћоса би се у мишју рупу завукао од срамоте. Стеријина Лажа и паралажа не би данас ни међу првих 100 лажи заузела место. „Велики“ кад лажу, лажу и на Бога не мисле.
Навешћу неколико лажи које су јавно, без имало срама, изговорене. Први, а ко други него екселенција Скот, изјави дословце: „Србија има право да буде поносна на своју историју и на победе у Првом и Другом светском рату“, и мени је драго што су НАТО и САД били „партнери у тим двема великим победама“.
Чак се и лепој Јелени Милић мало заруменеше образи пошто је чула изговорено. Мада се ове речи могу пре сврстати међу глупости и будалаштине. Лаж има одређене законитости и ограничења за разлику од глупости која је безгранична. Лаж смишљају паметни, док се глупост међу одраслима сматра за урођену или наследну ману, на енглеском хендикеп, те се особе које такву ману имају сматрају хендикепираним. Одузима им се право потписа у банкама, забрањује самостално располагање имовином и одређује им се старатељ. Сваки уговор који самостално потпишу сматра се ништавним. Имају право на бесплатну помоћ од стране НВО организација основаних ради пружања помоћи хендикепираним лицима.
Тако је било у Београду, а како је било у Паризу, где обично вам дупе одгризу, како је записано у дечјим разбрајалицама, имали сте сами прилике да видите. Гледали сте очима, нисте могли да верујете. Сакупиле се званице ко на неком вашару. На вашару свега и свачега. Стотину година после завршетка Првог светског рата ми који смо гледали вашарску приредбу ништа нисмо разумели. Све што смо досад учили и знали показало се погрешним. Да не бих посумњао у сопствене очи, а то у Чачку може бити непријатно, узех књигу, била ми при руци, Дипломатска историја модерне Европе. Аутор је Џ. П. Гуч, члан Британске академије наука.

КОЛИНДА КАО МИЛУНКА У 19 поглавља на више од 600 страна нигде нема ни помена „држава“ чији су представници – Грабар, иначе и власница официрског чина НАТО-а, и засад без чина Хашим Тачи – били у првим редовима вашарске шатре у Паризу. Ако их нема у књигама, архивским документима, било их је у Паризу. Има их на филму и фотографијама. Не сумњајте, верујте ми, тим фотографијама и телевизијским сликама уз мало монтаже „доказаће“ капетан, а можда већ и мајор, Колинда да је она уместо Милунке Савић пробијала Солунски фронт. Ако су могли да измисле сами себе и да од Срба постану „Хрвати“, „Босанци“, „Бошњаци“, „Црногорци“, „Албанци“ и остали „Македонци“, зашто не би, уз помоћ савремене технологије, изменили и прошлост. Њина машта може свашта, записа песник. Џорџ Орвел написа: Ко контролише прошлост контролише будућност, ко контролише садашњост контролише прошлост.
Паметном довољно.
Зато, браћо Срби и сестре Српкиње, чувајмо оно што је наше. Чувајмо сопствено наслеђе. Своју баштину. Нигде не журимо. Ништа не потписујмо и ничег што је наше не одричимо се. Светска мангупарија коју предводи двопапска (има ли јунака да објасни како могу бити двојица живих папа у исто време?) ватиканска неман хтела би да се ми Срби одрекнемо нашег наслеђа. Нећемо на те уцене пристати, а мангупи, као и шанери, увек покушавају да нешто ухвате на муфте, јер знају да ће бити разоткривени како време промиче, истина ће заблистати у пуном сјају, а правда која је спора њих ће стићи. Зато би они своје неподопштине да сакрију иза наших потписа и одлука. Не будимо наивни. Будимо разумни. Евроунијатска камора је пред пропашћу и зато, понављам, не журимо никуд. Ми смо своји на свом!
Молим Министарство просвете да не заборави да је идуће, 2019/7527. године осам векова од како је Свети Сава дао Србима, Српској православној цркви и српској држави Законоправило.
Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Молимо се за здравље Асанжа. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Будимо на страни божјег човека Арно Гујона. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *