Torinska agenda

Šezdeset šesti sastanak Kluba Bilderberg

O čemu su srpska premijerka Ana Brnabić, šef NATO-a Jens Stoltenberg, bivši šef CIA Dejvid Petreus, Henri Kisindžer, vatikanski kardinal Pjetro Parolin… razgovarali iza zatvorenih vrata Kluba Bilderberg

Privatni klub Bilderberg, koji jednom godišnje okuplja preko sto najmoćnijih ljudi na planeti uključujući predsednike, premijere, bankarske i korporativne magnate, generale, pripadnike obaveštajnih službi, predstavnike medija i akademije, sastao se ove godine između 7. i 10. juna u Torinu (Italija).

Ovogodišnja zvanična lista sadrži imena 131 učesnika, premda, kao što je dobro dokumentovano, postoji i tajna lista učesnika koje su proteklih godina istraživači rada grupe Bilderberg razotkrivali na licu mesta, što je sada bilo nemoguće zbog prisustva jakih policijskih snaga i službi obezbeđenja.

OVOGODIŠNJA AGENDA Zvanična agenda 66. sastanka grupe Bilderberg na prvo mesto stavila je populizam u Evropi a slede: izazovi nejednakosti, budućnost na delu, veštačka inteligencija, liderstvo SAD, slobodna trgovina, Rusija, kvantum kompjuteri, Saudijska Arabija i Iran, rad na uspostavljanju „postistinitog“ sveta i „tekući događaji“. To znači: dalji porast populizma u Evropi nakon izbora populističke, antimigracione, evroskeptične koalicije u Italiji i dalja realizacija planski vođene geopolitičke strateške prekompozicije planete i implementacije Agende 21 i Agende 2030, uvođenje potpune naučnotehnološke kontrole populacije (kvantum kompjuteri i 5G tehnologija), zamena ljudskog rada radom veštačke inteligencije i, u skladu s tim, nametanje ideološke matrice koja će medijskim prostorom širom planete besomučno tamburati da je čovek zastareo, prevaziđen, i da ne može da izdrži konkurenciju tehnologije, kao što izazove tehnologije svojevremeno nije mogao da izdrži konj, što je paralela koja se redovno plasira na biotehnološkim naučnim konferencijama koje se učestalo održavaju na Zapadu. Doba u koje globalisti uvode čovečanstvo je doba postistine, a realnost koja se tehnološki generiše naziva se proširena realnost.

NATO, VATIKAN I BILDERBERG Ovogodišnji sastanak grupe Bilderberg jedinstven je u istoriji njegovog okupljanja po dva osnova. Prvi je preklapanje njegovog održavanja sa održavanjem nekoliko sastanaka na najvišem nivou: sastankom grupe G7 gde su se okupili lideri Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD, a kojem su prisustvovali i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i Evropskog saveta Donald Tusk. Bilderberg se poklopio i sa sastankom ministara odbrane NATO-a, održanom u sedištu NATO-a u Briselu 7. i 8. juna u čijem je fokusu bila Rusija. Predsedavajući ovom sastanku bio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji se takođe nalazi na listi učesnika Bilderberga.

Pjetro Parolin

Druga specifičnost ovogodišnjeg Bilderberga je u tome što je sastanku prvi put u istoriji prisustvovao predstavnik Vatikana – Pjetro Parolin, kardinal i državni sekretar Vatikana. Parolin je prošle godine učestvovao i na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, gde je održao govor u kojem je naveo ciljeve vatikanske diplomatije. Dolazak Pjetra Parolina neki istraživači vide kao znak da će on zameniti sadašnjeg papu Franciska, budući da je prisustvo mnogobrojnih političara Bilderbergu najavljivalo njihovu buduću poziciju šefa države.

Druga linija tumačenja ovog presedana vidi dolazak državnog sekretara Vatikana kao direktan pokazatelj stavljanja Vatikana na čelo mondijalista. „Moramo da širom otvorimo oči i dobro razumemo manipulativne igre koje iza zatvorenih vrata igraju zlokobni Klub Bilderberg i Vatikan, koji je konačno otvoreno prisustvovao ovom događaju“, piše Leo Zagami, jedan od najboljih poznavalaca vatikanske javne i tajne istorije, kao i aktuelnih dešavanja unutar ove organizacije.

Papa Francisko je svojim dosadašnjim mnogobrojnim izjavama već veoma dobro pokazao intrinsičnu vezu vatikanske politike pod njegovim vođstvom sa agendom atlantističkog novog svetskog poretka: kritikovao je bregzit, uporedio Donalda Trampa sa Hitlerom i upozoravao na porast populizma u Evropi, neprekidno se zalažući za prijem migranata iz predominantno muslimanskih zemalja. Sami katolici su izrazili zabrinutost zbog njegovih liberalnih pogleda na abortus i zapanjenost pred izjavama u kojima je uporedio ISIS sa Isusom Hristom. Neverica i zapanjenost rezultirali su zaključkom da je aktuelni papa lojalan, ne crkvi, već globalnoj finansijsko-korporativno-političkoj eliti.

 

PREMIJERKA SRBIJE NA SASTANKU KLUBA Ovogodišnji sastanak grupe Bilderberg za Srbiju predstavlja veoma opak i zloslutan znak, smatra Danijel Estulin u svom komentaru objavljenom na sajtu www.balkaninsight.com.

Ana Brnabić

Poziv za učešće na ovogodišnjem Bilderbergu premijerki Srbije uputio je predsednik Upravljačkog komiteta Bilderberg grupe Anri de Kastris, nekadašnji izvršni direktor osiguravajuće kompanije „Aksa“. Premijerka Brnabić imala je pre Bilderberga izlaganje na sastanku grupe „Novi lideri za Evropu“ na svetskom ekonomskom forumu u Davosu čija je članica od oktobra 2016. godine, gde je, kako je za „Sputnjik“ objasnio politikolog Aleksandar Pavić, učestvovala u izradi dokumenta vezanog za migracije. Treba podsetiti i na njenu raniju ulogu predsednice Upravnog odbora (privatne a orvelijanski nazvane nacionalnom) Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj NALED, na njen rad za USAID, kao i u beogradskoj tink-tenk organizaciji „Ist vest bridž“, srpskom ogranku Trilateralne komisije.

KONTROLA SRCA I UMOVA SRBA Jedan od ključnih učesnika kluba Bilderberg u kontekstu realizacije planova globalista u odnosu na Srbiju je i američki general Dejvid Petreus, bivši direktor CIA i direktor KKR instituta investicionog fonda „Kolberg Kravis Roberts“ (KKR).

„Pečat“ je nedavno, prenoseći pisanje francuske „Opservatorije novinarstva“, podsetio na aktivnosti Petreusa pre nego što će postati vodeći investitor: Petreus je, 1999. u svojstvu ađutanta, pomagao generalu Hjuu Šeltonu, načelniku Združenog štaba oružanih snaga SAD, u planiranju i koordinaciji bombardovanja Srbije. Potom je bio prisutan na prostorima bivše Jugoslavije od 2001. do 2002. kao zamenik načelnika SFOR-a i kao zamenik komandanta tajne antiterorističke jedinice koja je bila zadužena za hvatanje Srba sa haških poternica.

Nakon obavljenog posla, Petrus na prostoru Srbije realizuje program „zadobijanja srca i umova“ Srba, što je cilj kome, prema uvidima francuskog generala Morisa Drijara, ovaj američki general aktivno služi (videti studiju francuske armije Gagner les cœurs et les esprits, CDEF, 2010, str. 57). Zadobijanje srca i umova „definisano je u priručniku FM 3-24 na sledeći način: ’Srca’ – znači ubediti stanovništvo da je uspeh borbe protiv pobunjenika u njihovom najboljem interesu. ’Umove’ –znači uveriti ih da sila može da ih zaštiti, te da nema svrhe opirati joj se“. Narod i njegova osećanja u ovom kontekstu ne igraju nikakvu ulogu prema ovom priručniku: „Važan je proračunati lični interes, a ne osećanja.“ Odeljak „Mediji i bitka za percepcije“ nudi orvelijanska uputstva: „Pažljivo birajte reči… Na primer, da li su protivpobunjeničke snage oslobodilac ili okupator?“

Investicioni fond KKR grupe na čijem je čelu medijski magnat, general Petreus, preko svoje ćerke firme „Junajted grupe“ u Srbiji, osim kablovskog operatera SBB, poseduje i kablovsku Televiziju N1, Total TV, Grand produkciju, Sport klub, Sinemaniju i dečji kanal Ultra. Željko Mitrović, vlasnik Televizije Pink, krajem aprila 2018. godine prodao je Pink M i Pink BH ovom američkom investicionom fondu.

„Vrtoglavi karijerni put Dejvida Petreusa – od glavnokomandujućeg međunarodnih snaga u Iraku i Avganistanu, preko šefa CIA, do direktora finansijskog giganta KKR i medijskog magnata, svedoči o uspostavljanju novog oblika vojno-bezbednosno-finansijsko-medijske moći“, zaključak je francuskih novinara.

GLOBALISTIČKA SLAGALICA Danijel Estulin, autor knjige Klub Bilderberg i dokumentarnog filma o Bilderbergu Bilderberg, the Movie, u programu Beyond Belief Džordža Norija predstavio je svoje uvide o suprotstavljenim taborima svetske „elite“ moći. U intervjuu je izjavio da je ruski obaveštajni sektor još 2012. godine znao da bilo ko povezan sa istrošenim liberalnim bankarsko finansijskim modelom neće moći da bude izabran za predsednika SAD 2016. godine. „Petog novembra 2014. godine u Ohaju, dan nakon međuizbora u SAD, sastali su se visokopozicionirani predstavnici sadašnje administracije SAD sa visokopozicioniranim predstavnicima ruske administracije, kako bi raspravljali o budućem ustrojstvu sveta i ko će ući u Belu kuću nakon Baraka Obame. Na tom sastanku doneta je odluka da niko ko pripada liberalnom bankarsko-finansijskom modelu neće moći da bude predsednik SAD. Oni su razmatrali profil osobe koja bi bila najpogodnija za tu poziciju i istakli su dva kandidata: Donalda Trampa i Renda Pola.“ Na tom sastanku je, kaže Estulin, navodno predviđeno ukidanje Bretonvudskih institucija, MMF-a i Svetske banke, razbijanje petrodolara, ukidanje liberalnog finansijskog i stvaranje novog modela.

Oni koji su prigrabili ogromnu moć i uticaj, kaže Estulin, smatraju da samo najjači opstaju i da imaju pravo da uređuju naše živote. Jedna od ideja izložena na sastanku u Ohaju bila je da se zona interesa SAD ograniči isključivo na prostor Severne Amerike, te da Kina bude priznata kao supersila. Kao deo tog plana, po Estulinovom mišljenju, treba sagledati i projekat „Novi put svile“ koji, nakon što ga je kineski predsednik Si Đinping lansirao 2013. godine, nije oduševio Kristin Lagard, direktorku MMF-a.

Pobeda ove opcije, koja uključuje i razmatranje duhovne perspektive, smatra Estulin, otvara prostor za nadu u opstanak čovečanstva iznurenog od vlasti pomahnitalih globalista koji pripadaju krugu finansijsko-bankarske „elite“. Ukoliko se smena paradigme ne dogodi, realizovaće se planovi novog svetskog poretka o smeni epohe humanizma nekakvim transhumanizmom a potom i posthumanim periodom, čije je uvođenje takođe bilo deo agende 66. Bilderberga…         

Zvanična lista učesnika ovogodišnjeg Bilderberga

Zvanična lista učesnika podrazumeva stalne članove kluba među kojima centralnu poziciju zauzima holandski kralj Vilhelm Aleksandar, unuk princa Bernarda, osnivača grupe Bilderberg, i sin kraljice Beatris koja je bila učesnik sastanaka tokom niza godina.

Henri Kisindžer

Razume se, tu je i neizostavni stalni član Kluba Bilderberg Henri Kisindžer, preostali živi član trojke koju su s njim činili i Dejvid Rokfeler i Zbignjev Bžežinski.

Među vladinim zvaničnicima koji su prisustvovali ovogodišnjem sastanku grupe Bilderberg su Mehmed Šimšek, zamenik turskog premijera, premijer Estonije Jurij Ratas, premijerka Srbije Ana Brnabić, premijer Belgije Šarl Mišel, premijer Holandije Mark Rute, ministar odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen, generalni direktor francuskog Ministarstva oružanih snaga Emi Bernar i Volfgang Išinger, predsedavajući bezbednosne konferencije u Minhenu.

Sastanku Kluba Bilderberg prisustvovali su i brojni predstavnici obaveštajnih struktura, među kojima se ističu Džon Sojers, bivši šef britanske obaveštajne službe MI6, i bivši direktor CIA Dejvid Petreus, koji preko svog KKR investicionog fonda kontroliše više od 67 odsto medija u Srbiji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *