Торинска агенда

Шездесет шести састанак Клуба Билдерберг

О чему су српска премијерка Ана Брнабић, шеф НАТО-а Јенс Столтенберг, бивши шеф ЦИА Дејвид Петреус, Хенри Кисинџер, ватикански кардинал Пјетро Паролин… разговарали иза затворених врата Клуба Билдерберг

Приватни клуб Билдерберг, који једном годишње окупља преко сто најмоћнијих људи на планети укључујући председнике, премијере, банкарске и корпоративне магнате, генерале, припаднике обавештајних служби, представнике медија и академије, састао се ове године између 7. и 10. јуна у Торину (Италија).

Овогодишња званична листа садржи имена 131 учесника, премда, као што је добро документовано, постоји и тајна листа учесника које су протеклих година истраживачи рада групе Билдерберг разоткривали на лицу места, што је сада било немогуће због присуства јаких полицијских снага и служби обезбеђења.

ОВОГОДИШЊА АГЕНДА Званична агенда 66. састанка групе Билдерберг на прво место ставила је популизам у Европи а следе: изазови неједнакости, будућност на делу, вештачка интелигенција, лидерство САД, слободна трговина, Русија, квантум компјутери, Саудијска Арабија и Иран, рад на успостављању „постистинитог“ света и „текући догађаји“. То значи: даљи пораст популизма у Европи након избора популистичке, антимиграционе, евроскептичне коалиције у Италији и даља реализација плански вођене геополитичке стратешке прекомпозиције планете и имплементације Агенде 21 и Агенде 2030, увођење потпуне научнотехнолошке контроле популације (квантум компјутери и 5Г технологија), замена људског рада радом вештачке интелигенције и, у складу с тим, наметање идеолошке матрице која ће медијским простором широм планете бесомучно тамбурати да је човек застарео, превазиђен, и да не може да издржи конкуренцију технологије, као што изазове технологије својевремено није могао да издржи коњ, што је паралела која се редовно пласира на биотехнолошким научним конференцијама које се учестало одржавају на Западу. Доба у које глобалисти уводе човечанство је доба постистине, а реалност која се технолошки генерише назива се проширена реалност.

НАТО, ВАТИКАН И БИЛДЕРБЕРГ Овогодишњи састанак групе Билдерберг јединствен је у историји његовог окупљања по два основа. Први је преклапање његовог одржавања са одржавањем неколико састанака на највишем нивоу: састанком групе Г7 где су се окупили лидери Канаде, Француске, Немачке, Италије, Јапана, Уједињеног Краљевства и САД, а којем су присуствовали и председник Европске комисије Жан-Клод Јункер и Европског савета Доналд Туск. Билдерберг се поклопио и са састанком министара одбране НАТО-а, одржаном у седишту НАТО-а у Бриселу 7. и 8. јуна у чијем је фокусу била Русија. Председавајући овом састанку био је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, који се такође налази на листи учесника Билдерберга.

Пјетро Паролин

Друга специфичност овогодишњег Билдерберга је у томе што је састанку први пут у историји присуствовао представник Ватикана – Пјетро Паролин, кардинал и државни секретар Ватикана. Паролин је прошле године учествовао и на Светском економском форуму у Давосу, где је одржао говор у којем је навео циљеве ватиканске дипломатије. Долазак Пјетра Паролина неки истраживачи виде као знак да ће он заменити садашњег папу Франциска, будући да је присуство многобројних политичара Билдербергу најављивало њихову будућу позицију шефа државе.

Друга линија тумачења овог преседана види долазак државног секретара Ватикана као директан показатељ стављања Ватикана на чело мондијалиста. „Морамо да широм отворимо очи и добро разумемо манипулативне игре које иза затворених врата играју злокобни Клуб Билдерберг и Ватикан, који је коначно отворено присуствовао овом догађају“, пише Лео Загами, један од најбољих познавалаца ватиканске јавне и тајне историје, као и актуелних дешавања унутар ове организације.

Папа Франциско је својим досадашњим многобројним изјавама већ веома добро показао интринсичну везу ватиканске политике под његовим вођством са агендом атлантистичког новог светског поретка: критиковао је брегзит, упоредио Доналда Трампа са Хитлером и упозоравао на пораст популизма у Европи, непрекидно се залажући за пријем миграната из предоминантно муслиманских земаља. Сами католици су изразили забринутост због његових либералних погледа на абортус и запањеност пред изјавама у којима је упоредио ИСИС са Исусом Христом. Неверица и запањеност резултирали су закључком да је актуелни папа лојалан, не цркви, већ глобалној финансијско-корпоративно-политичкој елити.

 

ПРЕМИЈЕРКА СРБИЈЕ НА САСТАНКУ КЛУБА Овогодишњи састанак групе Билдерберг за Србију представља веома опак и злослутан знак, сматра Данијел Естулин у свом коментару објављеном на сајту www.balkaninsight.com.

Ана Брнабић

Позив за учешће на овогодишњем Билдербергу премијерки Србије упутио је председник Управљачког комитета Билдерберг групе Анри де Кастрис, некадашњи извршни директор осигуравајуће компаније „Акса“. Премијерка Брнабић имала је пре Билдерберга излагање на састанку групе „Нови лидери за Европу“ на светском економском форуму у Давосу чија је чланица од октобра 2016. године, где је, како је за „Спутњик“ објаснио политиколог Александар Павић, учествовала у изради документа везаног за миграције. Треба подсетити и на њену ранију улогу председнице Управног одбора (приватне а орвелијански назване националном) Националне алијансе за локални економски развој НАЛЕД, на њен рад за УСАИД, као и у београдској тинк-тенк организацији „Ист вест бриџ“, српском огранку Трилатералне комисије.

КОНТРОЛА СРЦА И УМОВА СРБА Један од кључних учесника клуба Билдерберг у контексту реализације планова глобалиста у односу на Србију је и амерички генерал Дејвид Петреус, бивши директор ЦИА и директор ККР института инвестиционог фонда „Колберг Кравис Робертс“ (ККР).

„Печат“ је недавно, преносећи писање француске „Опсерваторије новинарства“, подсетио на активности Петреуса пре него што ће постати водећи инвеститор: Петреус је, 1999. у својству ађутанта, помагао генералу Хјуу Шелтону, начелнику Здруженог штаба оружаних снага САД, у планирању и координацији бомбардовања Србије. Потом је био присутан на просторима бивше Југославије од 2001. до 2002. као заменик начелника СФОР-а и као заменик команданта тајне антитерористичке јединице која је била задужена за хватање Срба са хашких потерница.

Након обављеног посла, Петрус на простору Србије реализује програм „задобијања срца и умова“ Срба, што је циљ коме, према увидима француског генерала Мориса Дријара, овај амерички генерал активно служи (видети студију француске армије Gagner les cœurs et les esprits, CDEF, 2010, стр. 57). Задобијање срца и умова „дефинисано је у приручнику ФМ 3-24 на следећи начин: ’Срца’ – значи убедити становништво да је успех борбе против побуњеника у њиховом најбољем интересу. ’Умове’ –значи уверити их да сила може да их заштити, те да нема сврхе опирати јој се“. Народ и његова осећања у овом контексту не играју никакву улогу према овом приручнику: „Важан је прорачунати лични интерес, а не осећања.“ Одељак „Медији и битка за перцепције“ нуди орвелијанска упутства: „Пажљиво бирајте речи… На пример, да ли су противпобуњеничке снаге ослободилац или окупатор?“

Инвестициони фонд ККР групе на чијем је челу медијски магнат, генерал Петреус, преко своје ћерке фирме „Јунајтед групе“ у Србији, осим кабловског оператера СББ, поседује и кабловску Телевизију Н1, Тотал ТВ, Гранд продукцију, Спорт клуб, Синеманију и дечји канал Ултра. Жељко Митровић, власник Телевизије Пинк, крајем априла 2018. године продао је Пинк М и Пинк БХ овом америчком инвестиционом фонду.

„Вртоглави каријерни пут Дејвида Петреуса – од главнокомандујућег међународних снага у Ираку и Авганистану, преко шефа ЦИА, до директора финансијског гиганта ККР и медијског магната, сведочи о успостављању новог облика војно-безбедносно-финансијско-медијске моћи“, закључак је француских новинара.

ГЛОБАЛИСТИЧКА СЛАГАЛИЦА Данијел Естулин, аутор књиге Клуб Билдерберг и документарног филма о Билдербергу Bilderberg, the Movie, у програму Beyond Belief Џорџа Норија представио је своје увиде о супротстављеним таборима светске „елите“ моћи. У интервјуу је изјавио да је руски обавештајни сектор још 2012. године знао да било ко повезан са истрошеним либералним банкарско финансијским моделом неће моћи да буде изабран за председника САД 2016. године. „Петог новембра 2014. године у Охају, дан након међуизбора у САД, састали су се високопозиционирани представници садашње администрације САД са високопозиционираним представницима руске администрације, како би расправљали о будућем устројству света и ко ће ући у Белу кућу након Барака Обаме. На том састанку донета је одлука да нико ко припада либералном банкарско-финансијском моделу неће моћи да буде председник САД. Они су разматрали профил особе која би била најпогоднија за ту позицију и истакли су два кандидата: Доналда Трампа и Ренда Пола.“ На том састанку је, каже Естулин, наводно предвиђено укидање Бретонвудских институција, ММФ-а и Светске банке, разбијање петродолара, укидање либералног финансијског и стварање новог модела.

Они који су приграбили огромну моћ и утицај, каже Естулин, сматрају да само најјачи опстају и да имају право да уређују наше животе. Једна од идеја изложена на састанку у Охају била је да се зона интереса САД ограничи искључиво на простор Северне Америке, те да Кина буде призната као суперсила. Као део тог плана, по Естулиновом мишљењу, треба сагледати и пројекат „Нови пут свиле“ који, након што га је кинески председник Си Ђинпинг лансирао 2013. године, није одушевио Кристин Лагард, директорку ММФ-а.

Победа ове опције, која укључује и разматрање духовне перспективе, сматра Естулин, отвара простор за наду у опстанак човечанства изнуреног од власти помахниталих глобалиста који припадају кругу финансијско-банкарске „елите“. Уколико се смена парадигме не догоди, реализоваће се планови новог светског поретка о смени епохе хуманизма некаквим трансхуманизмом а потом и постхуманим периодом, чије је увођење такође било део агенде 66. Билдерберга…         

Званична листа учесника овогодишњег Билдерберга

Званична листа учесника подразумева сталне чланове клуба међу којима централну позицију заузима холандски краљ Вилхелм Александар, унук принца Бернарда, оснивача групе Билдерберг, и син краљице Беатрис која је била учесник састанака током низа година.

Хенри Кисинџер

Разуме се, ту је и неизоставни стални члан Клуба Билдерберг Хенри Кисинџер, преостали живи члан тројке коју су с њим чинили и Дејвид Рокфелер и Збигњев Бжежински.

Међу владиним званичницима који су присуствовали овогодишњем састанку групе Билдерберг су Мехмед Шимшек, заменик турског премијера, премијер Естоније Јуриј Ратас, премијерка Србије Ана Брнабић, премијер Белгије Шарл Мишел, премијер Холандије Марк Руте, министар одбране Немачке Урсула фон дер Лајен, генерални директор француског Министарства оружаних снага Еми Бернар и Волфганг Ишингер, председавајући безбедносне конференције у Минхену.

Састанку Клуба Билдерберг присуствовали су и бројни представници обавештајних структура, међу којима се истичу Џон Сојерс, бивши шеф британске обавештајне службе МИ6, и бивши директор ЦИА Дејвид Петреус, који преко свог ККР инвестиционог фонда контролише више од 67 одсто медија у Србији.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *