Полумесец над Европом

Репортер „Печата“ на Другом конгресу слободарских партија Европе

Марио Еустакио

Велика Витешка сала дворца Васершлос у аустријском месту Ајстерсхајм, на пола пута између Линца и Салцбурга, била је 3. марта место одржавања Другог патриотског конгреса под именом „Одбрана Европе“

Пише Милан Тимотић

Конгресу, чија је главна тема била одбрана Старог континента од лоше бирократске политике Европске уније, Европи наметнуте као покушај уређења у „Сједињене Државе Европе“ или уније без идеје и опстанка, присуствовало је више од 500 људи. Већина говорника, нарочито представници Алтернативе за Немачку (АфД) и Слободарске партије Аустрије (ФПО), оштро су критиковали и економске и политичке санкције према Русији, наглашавајући да су добри односи са Руском Федерацијом суштински значајни за миран живот у Европи. Констатовано је да само суверене државе Европе ван бирократизоване ЕУ могу да уреде стање у заједници која је захваћена великом моралном и политичком кризом.

Посебно је наглашена потреба строгог ограничавања прилива миграната из муслиманских земаља, па чак и потпуне забране њиховог доласка, те неопходност заштите од исламизације Европе, што је са овог скупа у свет отишло као главна порука испраћена дуготрајним и бурним аплаузом учесника конгреса.

Миша Ђурковић

На целодневном скупу говорило је десет делегата из Немачке, Аустрије, Русије, Америке и Србије. Наш представник био је директор Института за европске студије у Београду проф. др Миша Ђурковић, чије је излагање о биоетици било веома запажено.

„Бранити Европу данас не значи, нажалост, бранити само њене границе, њену прошлост и њен идентитет. Они који нападају Европу преко биомедицинског простора нападају и фундаменте људског бића са свим његовим основним одликама и вредностима“, поручио је Ђурковић.

Веома су пажљиво праћени ватрени говори Андреа Погенбурга из немачког АфД-а и Марија Еустакија из аустријске ФПО који су истакли нужност промене политике према Русији и укидање неправедних економских санкција уведених од стране ЕУ. „ЕУ није заснована на било каквој европској политици него делује само као инструмент САД. Одбацујемо трансатлантске покушаје уједињења Европе. Ми из Алтернативе за Немачку заступамо само интересе Немачке“, изјавио је Погенбург. Еустакио из Слободарске партије Аустрије жестоко се „обрачунао“ са политичким догађајима из 1968. године. „Револуција богатих из ’68. засигурно је покренута под утицајем Франкфуртске политичке школе, која је подстакла револуцију синова против очева. Људска права су подигнута на ниво грађанске религије. Мржња према отаџбини и сопственим коренима обликовала је генерацију из ’68. Проблеми са којима се тренутно суочава цела Европа, укључујући и масовне имиграције из муслиманских земаља, данас су директне последице ове накарадне и деструктивне политике. Заборавили смо како да се бранимо јер смо још под утицајем наивне толеранције“, рекао је Еустакио.

Миран политички скуп покушала је да прекине шачица „демонстраната“ непознатог политичког опредељења, које је полиција веома брзо удаљила.     

Репортер “Печата” Милан Тимотић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *